En kort introduksjon til globaliseringens historie før 1800 (Heftet)

Serie: En kort introduksjon 

Forfatter:

Andreas Aase

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 162
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: En kort introduksjon
ISBN: 9788202621551
Kategori: Samfunnsøkonomi , Pedagogikk og lærerutdanning , Samfunnsfag og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie, religion og filosofi, Pedagogikk og lærerutdanning, Samfunnsfag, Samfunnsøkonomi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen En kort introduksjon til globaliseringens historie før 1800

Vi lever i en global verden og leser og hører om global økonomi, global kultur, globale sykdommer, global forurensing og global politikk. Når startet disse globaliseringsprosessene? Begynte de på 1500-tallet, med europeernes sjøreiser på verdenshavene? Eller på 1000-tallet? Eller for 5 000 år siden? Eller er dette nye fenomener, som først og fremst karakteriserer vår moderne verden?

Boken trekker lange linjer gjennom menneskenes historie for å vise hvordan kulturer har blitt knyttet sammen de siste 5 000 årene. De viktigste aktørene i denne prosessen har vært handelsfolk, imperiebyggere og religionsstiftere. Tverrkulturelle nettverk var mest intense i Asia før år 1500, både på land og til havs. Men etter at sjøfarere som Kristoffer Columbus og Vasco da Gama etablerte handelsruter fra Vest-Europa og ut i verden, fikk globaliseringen gradvis et nytt sentrum i de påfølgende århundrene. Et viktig spørsmål i boken er hvilke prosesser som lå bak den europeiske ekspansjonen.

Boken retter seg både mot et allment publikum og studenter på fag som historie, økonomi, utviklingsstudier, religion, antropologi og samfunnsfag.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse En kort introduksjon til globaliseringens historie før 1800

«... Andreas Aase forklarer hvorfor Vesten tross andres overmakt, likevel overtok ledelsen i globaliseringen.»

 
Valerie Kubens, Fedrelandsvennen

Til toppen

Forfatter(e)

Andreas Aase er førstelektor ved Universitetet i Agder, der han underviser i globalhistorie. Han har tidligere skrevet lærebøker i miljøhistorie og verdenshistorie for elever i videregående skole og for studenter ved høgskoler og universiteter.

Bøker i serien