En kort introduksjon til EUs historie (Heftet)

Serie: En kort introduksjon 

Forfatter:

Lise Rye

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 156
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: En kort introduksjon
ISBN: 9788202681715
Kategori: Statsvitenskap , Samfunnsfag og Historie
Fag: Historie, Samfunnsfag, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen En kort introduksjon til EUs historie

Det finnes ikke én historie om EU. Spørsmålet om hva EU er og hvordan EUs utvikling kan forklares vil gi ulike svar, avhengig av hvem du spør og hvilket perspektiv de legger til grunn. For noen er det et økonomisk samarbeid som har gått for langt, for andre er det et solidaritetsprosjekt som kommer til kort. Det er håpet om en bedre fremtid og en fullkommen fiasko, alt til samme tid. Denne boken diskuterer sentrale dimensjoner ved EU-samarbeidet, slik det har utviklet seg fra 1950 og frem til i dag. I en tid hvor krisene står i kø, både i og utenfor samarbeidet, vet vi ikke hvilken retning EU vil ta i fremtiden. Mer kunnskap om EUs mange sider kan samtidig gi et bedre grunnlag for å vurdere hvorvidt vi vil investere i dette samarbeidet eller ikke.

Til toppen

Andre utgaver

Andre aktuelle titler

Presse En kort introduksjon til EUs historie

«Om det i antall sider ikke er en stor bok Rye har skrevet, er imidlertid «En kort introduksjon til EUs historie» en velskrevet og velegnet kilde til kunnskap om og forståelse av hvordan EU har utviklet seg og hvilke aktører som har virket inn.»

Jan Oscar Bodøgaard, Utdanning 14/2022

Til toppen

Forfatter(e)

Lise Rye er professor i europeisk samtidshistorie ved NTNU. Hun forsker på økonomisk og politisk integrasjon i Europa, EUs historie og Norges forhold til europeisk integrasjon, og har siden 2005 undervist på NTNUs program i europastudier.

Bøker i serien