En kort introduksjon til globaliseringens historie før 1800 (Ebok)

Forfatter:

Andreas Aase

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 162
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 11.13 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202722968
Kategori: Samfunnsøkonomi , Samfunnsfag og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie, religion og filosofi, Samfunnsfag, Samfunnsøkonomi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen En kort introduksjon til globaliseringens historie før 1800

Vi lever i en global verden og leser og hører om global økonomi, global kultur, globale sykdommer, global forurensing og global politikk. Når startet disse globaliseringsprosessene? Begynte de på 1500-tallet, med europeernes sjøreiser på verdenshavene? Eller på 1000-tallet? Eller for 5000 år siden? Eller er dette nye fenomener, som først og fremst karakteriserer vår moderne verden?

Boken trekker lange linjer gjennom menneskenes historie for å vise hvordan kulturer har blitt knyttet sammen de siste 5000 årene. De viktigste aktørene i denne prosessen har vært handelsfolk, imperiebyggere og religionsstiftere. Tverrkulturelle nettverk var mest intense i Asia før år 1500, både på land og til havs. Men etter at sjøfarere som Kristoffer Columbus og Vasco da Gama etablerte handelsruter fra Vest-Europa og ut i verden, fikk globaliseringen gradvis et nytt sentrum i de påfølgende århundrene. Et viktig spørsmål i boken er hvilke prosesser som lå bak den europeiske ekspansjonen.

Boken retter seg både mot et allment publikum og studenter på fag som historie, økonomi, utviklingsstudier, religion, antropologi og samfunnsfag.

E-boken tilsvarer 1. trykte utgave 2020.

Til toppen

Forfatter(e)

Andreas Aase er førstelektor ved Universitetet i Agder, der han underviser i globalhistorie. Han har tidligere skrevet lærebøker i miljøhistorie og verdenshistorie for elever i videregående skole og for studenter ved høgskoler og universiteter.