Antikkens globale verden (Heftet)

Asia, Europa og Afrika før islam

Forfatter:

Eivind Heldaas Seland

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202714666
Kategori: Historie og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Antikkens globale verden

Antikkens globale verden forteller historien om verden fra de første menneskene til islams gjennombrudd med en globalhistorisk ramme. Vekten ligger på perioden fra ca. 700 før til 650 etter vår tidsregning.

I dette tidsrommet ble grunnen lagt for økonomiske, kulturelle og politiske trekk som har formet ulike deler av verden helt fram til våre dager. Boka tar på den ene siden opp parallelle prosesser som utviklingen av landbruk, de første byene, statene og kollektive styresett. På den andre siden beskriver den etableringen av nettverk som gradvis knyttet den «gamle verden», Afrika, Asia og Europa, tettere sammen gjennom handel, krig, misjon, migrasjon og smittsomme sykdommer. Gjennom fortellingen om hva som hendte og hvorfor, belyses samspillet mellom mennesker og mellom mennesker og natur.

Boka viser også hvordan denne delen av historien har formet senere perioder, og hvordan antikken har blitt forstått, brukt og misbrukt i ulike deler av verden og til ulike tider.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Eivind Heldaas Seland er professor i historie ved Universitetet i Bergen. Han har antikkens historie og eldre globalhistorie som sine fagfelt.