En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet (Heftet)

Serie: En kort introduksjon 

Forfatter:

Ragnhild Hutchison

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 127
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: En kort introduksjon
ISBN: 9788202617172
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Historie og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie, Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet

En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet gir en levende innføring i ulike sider ved den økonomiske utviklingen som skjedde i Norge gjennom det "lange 1700-tallet". Fokuset er særlig på hva som skjedde innenfor produksjon og forbruk, der fremveksten av europeisk og global handel åpnet nye muligheter for både produsenter og forbrukere. De norske husholdene gikk i økende grad vekk fra selvberging til fordel for markedsrettet produksjon, gjerne organisert i såkalt flersysleri. Et gradvis større forbruk hos stadig flere gjorde at livet og hverdagen for mange ble enklere og mer komfortabel enn tidligere.

Målgruppen for boken er særlig historiestudenter, men også andre som er interessert i å forstå den økonomiske utviklingen som skjedde i forkant av den industrielle revolusjon og fremveksten av den moderne markedsøkonomien i Norge.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet

«Hun er på sitt beste når vi får et innblikk i den globale vareflyten norske hushold blir en del av. Bokens nydelige omslag, utformet av Kristin Berg Johnsen, illustrerer varene som kom og gikk, via sjøveien. Bokens undersøkelse av forbruk er et høydepunkt. Hutchison løfter frem et knippe «eksotiske» varer som ekspanderte under det lange 1700-tallet, som sukker, tobakk og kaffe. Luksus for de få blir gradvis nødvendighet for de mange. [...] en liten godbit.

Christine Myrvang, MorgenbladetLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Ragnhild Hutchison er historiker med doktorgrad fra EUI i Firenze. Hun leder nå det interaktive prosjektet Oslo havn 1798. Hutchison har vært postdoktor på NTNU, forsker på Universitetet i Oslo (UiO) og har ledet prosjektet Historiske toll- og skipsanløpslister. Hun har særlig arbeidet med spørsmål knyttet til økonomisk utvikling og globalisering på 1700-tallet.

Bøker i serien