En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet (Ebok)

Forfatter:

Ragnhild Hutchison

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 127
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.76 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202675158
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Historie og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie, Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet

En kort introduksjon til Norges økonomiske historie på 1700-tallet gir en levende innføring i ulike sider ved den økonomiske utviklingen som skjedde i Norge gjennom det "lange 1700-tallet". Fokuset er særlig på hva som skjedde innenfor produksjon og forbruk, der fremveksten av europeisk og global handel åpnet nye muligheter for både produsenter og forbrukere. De norske husholdene gikk i økende grad vekk fra selvberging til fordel for markedsrettet produksjon, gjerne organisert i såkalt flersysleri. Et gradvis større forbruk hos stadig flere gjorde at livet og hverdagen for mange ble enklere og mer komfortabel enn tidligere.

Målgruppen for boken er særlig historiestudenter, men også andre som er interessert i å forstå den økonomiske utviklingen som skjedde i forkant av den industrielle revolusjon og fremveksten av den moderne markedsøkonomien i Norge.

Til toppen

Forfatter(e)

Ragnhild Hutchison er historiker med doktorgrad fra EUI i Firenze. Hun leder nå det interaktive prosjektet Oslo havn 1798. Hutchison har vært postdoktor på NTNU, forsker på Universitetet i Oslo (UiO) og har ledet prosjektet Historiske toll- og skipsanløpslister. Hun har særlig arbeidet med spørsmål knyttet til økonomisk utvikling og globalisering på 1700-tallet.