Språkarbeid i barnehagen (Heftet)

Forfatter:

Margareth Sandvik

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202533939
Kategori: Oppvekstfag og Språk, tekst og matematikk
Fag: Oppvekstfag, Språk, tekst og matematikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Språkarbeid i barnehagen

Denne boka viser hvordan man kan støtte barns språkutvikling i barnehagens hverdagssituasjoner, som garderobe, måltid, bleieskift, lek, bokstund, samlingsstund og tur.

Rutinesituasjoner kan være gylne øyeblikk for å skape et godt språkmiljø! Nøkkelen er at personalet involverer barna i hverdagssamtalene, legger til rette for at alle barna får delta språklig og støtter barna i å bruke språk aktivt gjennom dagen.

Leseren møter tydelige prinsipper for et kontinuerlig språkarbeid, en rekke illustrerende praksiseksempler hentet fra norsk og skandinavisk forskning, gode råd, refleksjonsspørsmål og massevis av ideer til hva man kan gjøre.

Språkarbeid i barnehagen er nyttig for alle som jobber i barnehage eller som følger et utdanningsløp med sikte på å jobbe i barnehage.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Margareth Sandvik er professor i norskdidaktikk ved OsloMet – storbyuniversitetet. Hun har forsket på barns bruk av språk i ulike situasjoner, og har skrevet flere bøker og artikler om barns språkutvikling, barnehagens språkmiljø og digitale læringsmiljø i barnehage og begynneropplæring. Hun har i mange år vært med på å utvikle digitale læringsressurser for barn. Sandvik har bl.a utgitt bøkene Språkarbeid i barnehagen (2021) og Lær meg norsk før skolestart! (2012) og er medredaktør på antologien Digitale barnehagepraksiser (2019). Hun er også bidragsyter i Bacheloroppgaven i barnehagelærerutdanningen (2022).