Sårbare småbarn (Heftet)

Serie: De yngste i barnehagen – fra forskning til praksis 

Forfatter:

May Britt Drugli og Ragnhild Onsøien

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: De yngste i barnehagen – fra forskning til praksis
ISBN: 9788202669058
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Oppvekstfag , Barns utvikling, lek og læring og Barnehagelærerutdanning
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Oppvekstfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Sårbare småbarn

Sårbare småbarn handler om små barn som har et særlig behov for å inngå i nære og omsorgsfulle relasjoner til de ansatte i barnehagen. Forfatterne er først og fremst opptatt av barn som trenger ekstra støtte når det gjelder den tidlige sosio-emosjonelle utviklingen og viser hva ansatte i barnehagen kan gjøre for disse barna i barnehagehverdagen. Forfatterne peker på barnehagens muligheter til å oppdage barn i risikosonen og til å gi god støtte gjennom de ansattes direkte arbeid med barna.

Boken er skrevet for barnehagelærerstudenter, personale som arbeider med de yngste barna i barnehagen, samt småbarnsforeldre og andre som vil vite mer om betydningen av sårbarhet hos små barn.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

May Britt Drugli er ph.d. i pedagogikk og er professor ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge – psykisk helse og barnevern (RKBU) ved NTNU og professor II ved Høgskolen i Innlandet. Hun er involvert i flere forskningsprosjekter om små barn i barnehage. Hun har videre lang erfaring fra utviklingsarbeid med fokus på relasjonskvalitet innen barnehage og skole. May Britt Drugli har utgitt flere fagbøker samt en rekke vitenskapelige artikler og fagartikler. Hun er en mye brukt foredragsholder på temaet små barn i barnehage.

Ragnhild Onsøien er psykologspesialist og har lang erfaring fra både kommune- og spesialisthelsetjenesten. Hun har undervist ved høyskoler og profesjonsstudiet i psykologi, og har også lang erfaring med utviklingsarbeid i barnehager og veiledning av barnehageansatte. Onsøien har deltatt i flere forskningsprosjekt knyttet til små barn og er medforfatter og bidragsyter i flere fagbøker.

Bøker i serien