Læringskulturer i barnehagen (Heftet)

Flerfaglige forskningsperspektiver

Forfatter:

Torill Vist og Marit Alvestad (red.)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 292
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202350161
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Barns utvikling, lek og læring og Barnehagelærerutdanning
Fag: Barns utvikling, lek og læring
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Læringskulturer i barnehagen

Barnehagen har gjennomgått store forandringer de senere årene, og er i dag en viktig samfunnsinstitusjon for alle barn. Her tar barna sine første skritt i det som omtales som det livslange læringsløpet. Dette gir mange spennende muligheter og utfordringer for barnehagesektoren og skaper et økt behov for utvikling av det barnehagevitenskaplige forskningsfeltet, noe denne boka er et bidrag til. Forfatternes intensjon med boka er også å styrke forskningsbasert undervisning og stimulere til refleksjon og debatt.

Forfatterne av Læringskulturer i barnehagen presenterer ny forskningsbasert kunnskap om læring i barnehagen, sett fra et flerfaglig perspektiv. Bidragene er her omtalt som samfunnsvitenskapelige, naturvitenskapelige, estetiske og etiske blikk.

Boka er skrevet av og for forskere innen det barnehagevitenskapelige feltet. Den retter seg også mot andre som er engasjert i barnehagen, som lærerutdannere, studenter og ansatte i barnehage- og oppvekstsektoren.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Læringskulturer i barnehagen

«Det er en styrke ved boka at forfatterne berører områder som kan oppleves krevende og utilnærmelige. Boka utfordrer meg blant annet til å reflektere kritisk over: hvilke og hvor mange læringskulturer som finnes i min barnehage. Hvor mangfoldige er vi egentlig? Hvor bevisste er vi overfor de læringskulturer som barnehagen rommer? Jeg kjenner jeg blir nysgjerrig på dette.»

Hanne B Myrvold, Første steg

Til toppen

Forfatter(e)

Torill Vist (PhD) is professor in music education at OsloMet – Oslo Metropolitan University, Department of Early Childhood Education, Norway, and adjunct professor at the University of Stavanger, Norway. She holds her bachelor’s and master’s degrees as well as her PhD in Music Education from the Academy of Music in Oslo, and has another master’s degree in piano performance from SMU, Dallas, USA. Her research interests include early childhood music education, music and emotion knowledge, and arts-based and narrative methodologies. Further information: https://www.oslomet.no/om/ansatt/torillv/

Marit Alvestad er professor i pedagogikk ved Universitetet i Stavanger. Hun har utgitt en rekke publikasjoner innenfor pedagogikk.

Anita Berge er instituttleder ved Institutt for barnehagelærerutdanning, Universitetet i Stavanger. Hun deltar i et internasjonalt forskningsprosjekt som undersøker praksiser knyttet til fellesskap, tilhørighet og inklusjon i barnehagen. Berge har forsket på læringskulturer og endringer i barnehagens organisering og praksis, og publisert bokkapitler og artikler om disse temaene. Hun er blant annet bidragsyter i Å forske blant barn (2021) og Læringskulturer i barnehagen (2012). Les mer om Berge på Universitetet i Stavanger (UiS).

Reidar Mosvold er førsteamanuensis i matematikk/matematikkdidaktikk ved Universitetet i Stavanger, Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk. Mosvolds faglige hovedfokus er knyttet til læreres undervisningskunnskap i matematikk, matematikkens historie og små barns matematiske utvikling i skole og barnehage. Han har en rekke publikasjoner innenfor disse områdene – både i bøker, tidsskrifter og vitenskapelige antologier.