Slipp meg fri (Heftet)

Om terapien etter seksuelle overgrep og vold

Forfatter:

Angelica Kjos og Atle Austad

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 204
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202568092
Kategori: Psykologi og psykiatri , Helse- og sosialfag , Helsefag og Sosial- og omsorgsfag
Fag: Helsefag, Psykologi og psykiatri, Sosial- og omsorgsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Slipp meg fri
Fra en barndom med brutalitet, seksuelle overgrep og vold, og en oppvekst og ungdomstid som en uønsket kasteball mellom barnevern, rusinstitusjoner og psykiatri, til i dag å være en sterk og modig ung kvinne som også selv er blitt mor.

Hvordan er dette usannsynlige mulig?

I denne boken beskriver Angelica og hennes psykolog gjennom syv år, Atle, direkte og åpent om terapiprosessen de gikk gjennom. De åpner terapirommet og skjuler verken gledene, utfordringene eller de dramatiske bristepunktene som oppsto i prosessen.

Mennesker som lever med vold og overgrep vil selv kunne finne støtte og hjelp i denne boken.

Terapeuter vil kunne gjenkjenne og finne støtte for egne tanker, følelser og opplevelser det kan være vanskelig å snakke om.

Til toppen

Boka starter med et knyttneveslag rett i trynet på enhver som måtte lulle seg inn i en forestilling om at det, i vårt lille land, ikke er mulig for et barn å vokse opp med hemningsløs mishandling og tortur, uten at noen griper inn. Det ER mulig. Og det bør engasjere oss, og ikke til å legge vekk boka fordi vi ikke tåler tanken.»
Inga Marte Thorkildsen

Arrangementer

Forfatter(e)
Atle Austad er psykologspesialist og spesialist i klinisk sexologi. Han har siden han ble psykolog i 1995 jobbet med seksualitet, og en sentral del av hans praksis har i alle år vært rettet mot terapi med seksuell overgrepsproblematikk.
Han har som psykolog spesialitet innen intensiv terapi, med fordypning i karakteranalyse. Fra universitetet i Oslo var hans terapitilnærming kognitiv, atferd og systemisk terapi.
Angelica Kjos er utdannet barne- og ungdomsarbeider, og jobber som erfaringskonsulent i barnevernet. Hun er engasjert som veileder for barneombudet, og er en mye brukt underviser og foredragsholder. Angelica holder også konsertforedrag der hun spiller egen musikk.