Slipp meg fri (Heftet)

Om terapien etter seksuelle overgrep og vold

Forfatter:

Angelica Kjos og Atle Austad

Akademisk kvarter - en podkast fra Cappelen Damm Akademisk: Kan man ta livet tilbake etter seksuelle overgrep og vold?

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 204
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202568092
Kategori: Psykologi og psykiatri , Helse- og sosialfag , Helsefag og Sosialfag
Fag: Helsefag, Psykologi og psykiatri, Sosialfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Slipp meg fri

Fra en barndom med brutalitet, seksuelle overgrep og vold, og en oppvekst og ungdomstid som en uønsket kasteball mellom barnevern, rusinstitusjoner og psykiatri, til i dag å være en sterk og modig ung kvinne som også selv er blitt mor.

Hvordan er dette usannsynlige mulig?

I denne boken beskriver Angelica og hennes psykolog gjennom syv år, Atle, direkte og åpent om terapiprosessen de gikk gjennom. De åpner terapirommet og skjuler verken gledene, utfordringene eller de dramatiske bristepunktene som oppsto i prosessen.

Mennesker som lever med vold og overgrep vil selv kunne finne støtte og hjelp i denne boken.

Terapeuter vil kunne gjenkjenne og finne støtte for egne tanker, følelser og opplevelser det kan være vanskelig å snakke om.

Til toppen

(...) Som barneombud og barnelege har jeg møtt mange barn som aldri møtte sin Atle. De har opplevd å gå i årevis uten å få den hjelpen de så sårt trenger.
Anne Lindboe
Presse Slipp meg fri

Ryster inntil beinmargen 29.11.2019

«Boka «Slipp meg fri» viser at Angelica Kjos er et usedvanlig menneske med en usedvanlig styrke. Utgivelsen kunne blitt en spekulativ og etisk betent utgivelse. Slik framstår den ikke. Boka er ment for alle, men spesielt rettet mot terapeuter og studenter. Der er det et skrikende behov for gode lærebøker.»

 
Cathrine Krøger, DagbladetLes hele anmeldelsen

Slipp meg fri – veien tilbake til livet 06.11.2019

«Hvordan kommer man seg tilbake til livet etter ha blitt solgt som barn, i årevis utsatt for grov vold og seksuelle overgrep og gjort rus til sin måte å overleve på? Det vet Angelica Kjos noe om. I langvarig terapi hos Atle Austad har hun lært å sette grenser og å ta regien over seg selv. Og å sette ord på følelser. Nå har hun skrevet boken Slipp meg fri sammen med sin psykolog.»

Lena Eidem, Rus og SamfunnLes hele anmeldelsen

Angelica (29) var «for traumatisert» 11.11.2019

«Angelica Kjos (29) ble fortalt at hun burde søke uførepensjon, at hun var for traumatisert for behandling. I dag er hun mamma, samboer og ansatt i Barnevernet. Slik fant hun riktig psykolog som hjalp henne.»

Therese Doksheim Skaug, DagbladetLes hele anmeldelsen

Nesten ingen trodde Angelica Kjos ville klare seg 09.11.2019

«15 år gamle Angelica stoler ikke på noen. Hun driver med selvskading, ruser seg. Er suicidal. Ønsker egentlig bare å dø. Så møter hun Atle.»

Hilde Unosen, DagsavisenLes hele anmeldelsen

Psykolog: – Måtte be Angelica ta pauser så jeg ikke skulle kaste opp 04.11.2019

«Angelica Kjos' beskrivelser av det hun ble utsatt for i barndommen, ble til tider for sterkt for terapeuten hennes.
– Hun er uten tvil det mest traumatiserte mennesket jeg har truffet, forteller Austad om det første møtet med Angelica for snart 15 år siden.»

Camilla Blok, TV2.noLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Atle Austad er psykologspesialist og spesialist i klinisk sexologi. Han har siden han ble psykolog i 1995 jobbet med seksualitet, og en sentral del av hans praksis har i alle år vært rettet mot terapi med seksuell overgrepsproblematikk.
Han har som psykolog spesialitet innen intensiv terapi, med fordypning i karakteranalyse. Fra universitetet i Oslo var hans terapitilnærming kognitiv, atferd og systemisk terapi.

Angelica Kjos er utdannet barne- og ungdomsarbeider, og jobber som erfaringskonsulent i barnevernet. Hun er engasjert som veileder for barneombudet, og er en mye brukt underviser og foredragsholder. Angelica holder også konsertforedrag der hun spiller egen musikk.