Afrikanske utfordringer (Heftet)

En innføring i afrikansk politikk

Serie: Utfordringer 

Forfatter:

Ragnhild Louise Muriaas

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 136
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
Serie: Utfordringer
ISBN: 9788276348026
Kategori: Statsvitenskap og Historie
Fag: Historie, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Afrikanske utfordringer

Afrikanske utfordringer gir en grundig innføring i de viktigste politiske utfordringene landene i Afrika sør for Sahara står overfor. Boka retter et særlig fokus på stats- og nasjonsbygging, folkelig representasjon og velferdsutvikling.

Forfatteren tar utgangspunkt i problemet med å etablere fungerende statsapparater i regionen. En lang rekke av de afrikanske statene framstår nemlig som dysfunksjonelle, ute av stand til å sikre innbyggerne et minimum av velferdsgoder og politiske rettigheter. Hva skyldes dette? Hvorfor klarte ikke landene å etablere bærekraftige demokratier etter at de ble selvstendige? Forfatteren drøfter ulike årsaksforklaringer og diskuterer blant annet betydningen av tidligere tiders kolonialisme, etniske motsetninger, udemokratiske valgprosedyrer, korrupsjon og bistandsavhengighet.

Selv om det fortsatt er mange utfordringer i mange land, peker boka også på positive utviklingstrekk på det afrikanske kontinentet, som gir håp for framtiden.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Ragnhild Louise Muriaas er Afrika-forsker og førsteamanuensis ved Institutt for sammenlignende politikk, Universitetet i Bergen.

Bøker i serien