Indiske utfordringer (Heftet)

Serie: Utfordringer 

Forfatter:

Arild Engelsen Ruud, Geir Heierstad og Lars Tore Flåten

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 264
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Utfordringer
ISBN: 9788202431907
Kategori: Statsvitenskap og Historie
Fag: Historie, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Indiske utfordringer

Det har gått sport i å enten spå Indias nært forestående fall, eller å hevde at landet seiler opp som en framtidig stormakt, både økonomisk og politisk. Ofte tar slike spådommer utgangspunkt i en svært begrenset del av landets historie og samtid. Et ensidig fokus på korrupsjon, kastevesen og fattigdom, leder gjerne til dystopiske framtidsbeskrivelser. Et like ensidig fokus på den imponerende økonomiske veksten, indisk IT-teknologi og demokratiske reformer, gir på den annen side inntrykk av at alle indere snart tilhører middelklassen.

Hvor er så dette gigantiske landet på vei? Framfor å gi bastante svar, gir Indiske utfordringer en mangefasettert og dyptloddende innføring i de utfordringene det samtidige India står overfor. Ifølge forfatterne representer disse utfordringene både hindringer og muligheter for landets videre utvikling. Boka formidler status på en rekke forskjellige samfunnsområder, som nasjonsbygging, økonomi, fordelingspolitikk, demokratiets vilkår og utenrikspolitikk – og viser derigjennom kompleksiteten i det indiske samfunnet.

India som nasjon utgjør den overgripende rammen for framstillingen, men boka drøfter også regionale ulikheter knyttet til kjønn, kaste, og klasse.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)
Arild Engelsen Ruud er professor i Sør-Asia-studier ved Universitetet i Oslo. Hans faglige interesser er knyttet til samfunn og politikk i India og Bangladesh. Han har skrevet studien «Poetics of Village Politics» (2003), flere artikler om sørasiatisk politikk, og er medredaktør av «Demokrati på indisk» (2010) og «Power and Influence in India: Bosses, Lords and Captains» (2010). Han har også oversatt barneboka «Fatik og sjongløren fra Calcutta» (2007).
Geir Heierstad er sosialantropolog og forskningssjef for NIBRs avdeling for internasjonale studier.
Lars Tore Flåten har jobbet som førstelektor ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk ved Universitetet i Oslo.
Bøker i serien