FRISK og SYK

Syk (Innbundet)

Mikrobiologi, patofysiologi, farmakologi, klinisk medisin

Forfatter:

Vegard Bruun Bratholm Wyller

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 960
Illustratør: Toverud, Kari C.
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202549886
Kategori: Sykepleiefag
Fag: Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Syk

SYK - Mikrobiologi, patofysiologi, farmakologi og klinisk medisin er en bok i sykdomslære med vekt på å beskrive de enkelte sykdommene med deres årsaksmekanismer, undersøkelser og behandling. Boken har blant annet

- et stort antall medisinske illustrasjoner som utfyller og visualiserer teksten
- en rekke realistiske pasienthistorier som anskueliggjør helsepersonells kliniske resonnement i ulike praksissituasjoner
- oversiktlige tabeller som oppsummerer kunnskap etter hvert hovedavsnitt og gjør det enklere å repetere

Boken dekker fagemnene mikrobiologi, patofysiologi, farmakologi og klinisk medisin i bachelorutdanningen i sykepleie.

Denne 4. utgaven er oppdatert særlig på området medisinsk behandling, der fjorten medisinske fagkonsulenter har bidratt i kvalitetssikrigen. Sideomfanget er betydelig redusert fra 3. utgave. Tekst som ikke lenger er med, kan gjenfinnes som fordypningsstoff i bokens digitale læringsressurs med samme navn.

Ønsker utdanningen et komplett læreverk som dekker pensum i hele det naturvitenskapelige og medisinske fagområdet for bachelor i sykepleie eller andre helsefag? Da kan SYK kompletteres med FRISK. Bøkene er bygd opp etter organsystemene og følger hverandre i parallelle kapitler.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)
Vegard Bruun Bratholm Wyller, dr.med., spesialist i pediatri, er professor ved Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo, og overlege ved Barne- og ungdomsklinikken, Akershus universitetssykehus HF. Wyller har lang erfaring i undervisning, veiledning og studieplanlegging. Hans faglige interesser omfatter medfødte hjertefeil, hjertetransplantasjon, kronisk utmattelsessyndrom (ME) og medisinsk etikk.
FRISK og SYK