Sosiologiens nøkkelbegreper (Heftet)

Forfatter:

Dag Østerberg

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202378530
Kategori: Sosiologi og Samfunnsfag
Fag: Samfunnsfag, Sosiologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Sosiologiens nøkkelbegreper

Sosiologiens nøkkelbegreper er blitt en norsk klassiker som formidler de sentrale sosiologiske tenkeres termer og tanker på en pedagogisk og innsiktsfull måte.

Dag Østerberg presenterer en rekke forskjellige teoretikere fra Comte og Marx til Luhmann og Bourdieu og formidler opprinnelsen til og innholdet i begreper som risikosamfunn, sosial interaksjon, normativ og strategisk handling, organisk solidaritet, anomi, sosial kontekst og sosial konstruksjon.

Sosiologiens nøkkelbegreper er en uunnværlig oppslagsbok for studenter som studerer samfunnsvitenskap på universitet og høgskoler, og et selvfølgelig referanseverk for dem som har glemt noe av sin første lærdom.

Til toppen

Boka Sosiologiens nøkkelbegreper har hjelpt fleire generasjonar av sosiologistudentar til å få grunnleggjande innblikk i sosiologisk teori.
Per Mangset, Dag og Tid

Andre utgaver

Andre aktuelle titler

 • Max Weber

  Aktuelle perspektiver

  Klassikerserien / Pål Veiden

  Heftet
 • Musikkfeltet

  Innføring i musikksosiologi

  Dag Østerberg og Rudolf Terland Bjørnerem

  Heftet
Forfatter(e)

Dag Østerberg (1938-2017) var en av Nordens fremste sosiologer og sosialfilosofer. Han var professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo fra 1981 til 1991, og senere fri faglitterær skribent og professor II i musikksosiologi ved Institutt for musikkvitenskap (UiO). Østerberg var kjent for å kombinere filosofisk skarpsinn med pedagogisk form.