Sosiologiens nøkkelbegreper (Ebok)

Forfatter:

Dag Østerberg

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 176
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.7 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202788186
Kategori: Sosiologi og Samfunnsfag
Fag: Samfunnsfag, Sosiologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Sosiologiens nøkkelbegreper

Sosiologiens nøkkelbegreper er blitt en norsk klassiker som formidler de sentrale sosiologiske tenkeres termer og tanker på en pedagogisk og innsiktsfull måte.

Dag Østerberg presenterer en rekke forskjellige teoretikere fra Comte og Marx til Luhmann og Bourdieu og formidler opprinnelsen til og innholdet i begreper som risikosamfunn, sosial interaksjon, normativ og strategisk handling, organisk solidaritet, anomi, sosial kontekst og sosial konstruksjon.

Sosiologiens nøkkelbegreper er en uunnværlig oppslagsbok for studenter som studerer samfunnsvitenskap på universitet og høgskoler, og et selvfølgelig referanseverk for dem som har glemt noe av sin første lærdom.

Til toppen

Andre utgaver

Sosiologiens nøkkelbegreper
Bokmål Heftet 2012
Forfatter(e)

Dag Østerberg (1938-2017) var en av Nordens fremste sosiologer og sosialfilosofer. Han var professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo fra 1981 til 1991, og senere fri faglitterær skribent og professor II i musikksosiologi ved Institutt for musikkvitenskap (UiO). Østerberg var kjent for å kombinere filosofisk skarpsinn med pedagogisk form.