Informasjonssikkerhetsledelse (Heftet)

En holistisk tilnærming

Forfatter:

Dinh Uy Tran

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 236
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202754648
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Organisasjon og ledelse
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Informasjonssikkerhetsledelse

Stadig hyppigere dataangrep mot organisasjoner og bedrifter har vist at manglende sikkerhetstiltak kan være svært kostbart og dessuten kan føre til omdømmetap for virksomhetene. Hittil har man gjerne sett på informasjonssikkerhet utelukkende som en del av IKT-faget, men nå ser vi en økende forståelse av at informasjonssikkerhet bør være en integrert del av virksomhetsstyringen. Fremtidens informasjonssikkerhetsspesialister bør altså ha god virksomhetsforståelse.

I Informasjonssikkerhetsledelse. En holistisk tilnærming får leseren en bred og holistisk tilnærming til fagområdet informasjonssikkerhetsledelse. Den legger vekt på betydningen av både personlig utvikling, kunnskap innen ledelsesfag og god kommunikasjon.

Bokens primære målgruppe er bachelor- og masterstudenter som studerer informasjonssikkerhet, men den kan også være aktuell for studenter innen informatikk, ledelse og HR, samt ansatte i næringslivet som ønsker å oppdatere sin kunnskap om informasjonssikkerhet eller som har ambisjoner om å jobbe med informasjonssikkerhetsledelse.


Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Dinh Uy Tran er Ph.D-kandidat ved Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo og spesialrådgiver hos Sykehuspartner Helseforetak. Han har over ti års erfaring innen helsesektoren og informasjonssikkerhet med erfaring i fagområder som informasjonssikkerhetsstyring, informasjonssikkerhetsledelse, risikostyring, hendelseshåndtering, beredskap, deteksjon og som informasjonssikkerhetsleder / Chief Information Security Officer (CISO). Dinh Uy Tran er i tillegg sertifisert i CISSP, CISSP-ISSMP, CISM, CRISC og ISO27001 LI.