Homo appiens (Heftet)

Hvordan teknologi endrer våre liv

Forfatter:

Arne Krokan

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202427252
Kategori: Journalistikk og mediefag , Statsvitenskap , Sosiologi , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Samfunnsøkonomi , Organisasjon og ledelse , Markedsføring , Mediefag og Samfunnsvitenskap
Fag: Markedsføring, Mediefag, Organisasjon og ledelse, Samfunnsøkonomi, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Homo appiens

Vi lever mye av våre moderne liv i det digitale nettsamfunnet, og teknologien har skapt et filter mellom oss og den virkelige verden der det som vises er utvalgt, regissert og iscenesatt gjennom en stadig større flora av apper. Samtidig står vi overfor store komplekse utfordringer i samfunnet knyttet til det digitale skiftet og bærekraft. I Homo appiens. Hvordan teknologi endrer våre liv undersøkes dette nærmere gjennom en rekke historiske eksempler som kan vise oss hvordan teknologi har endret både mennesker og organisering av arbeid og samfunn. Boken kommer inn på hvilke endringer som er i gang nå og hva mulige konsekvenser av disse kan bli. Er det for eksempel mulig å tenke seg at både landbruk og fiskeoppdrett i stor grad vil være erstattet av "kultiverte" kjøttprodukter i løpet av bare en 10-årsperiode? Og hvem er det egentlig som styrer utviklingen, og hvilken vei går det?

Til toppen

Andre utgaver

Homo appiens
Bokmål Ebok 2022

Andre aktuelle titler

  • Digital modenhet

    strategi, teknologi, organisasjon og ledelse i fem generasjoner

    Pernille Kræmmergaard

    Heftet
Presse Homo appiens

«Appmenneskets erfaring av verden fremstilles som grunnleggende filtrert, utformet av søkemotorer, sosiale medier og anbefalingsalgoritmer. Og forfatteren er drivende god når han sammenligner plattformene med tradisjonelle massemedier. [...] Bokens hovedargument om teknologipåvirkning er like enkelt som elegant: For det individuelle appmennesket gjør teknologien tilværelsen stadig mer bekvemmelig, mens på samfunnsnivå øker kompleksiteten.»

Andreas Ervik, Forskerforum 8/2022Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Arne Krokan er professor ved NTNU der han arbeider med prosjekter som omhandler problemstillinger i skjæringspunktet mellom teknologi, organisasjon og samfunn. Han er også professor II i nettverksøkonomi ved Høyskolen Kristiania. Krokan er mag.art. i familiesosiologi og dr.polit. i medievitenskap fra Universitetet i Oslo og har skrevet flere bøker.