Leseglede i barnehagen (Ebok)

10 nøkler til god lesekultur

Forfatter:

Line Hansen Hjellup og Sissel Hadland

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 16.86 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202761721
Kategori: Språk, tekst og matematikk og Kunst, kultur og kreativitet
Fag: Kunst, kultur og kreativitet, Språk, tekst og matematikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Leseglede i barnehagen

Hvordan lykkes med å skape en kultur for lesing i barnehagen? I denne boka presenterer forfatterne 10 nøkler som kan åpne en verden av leseglede.

Her kan du lese om å gjøre bøker tilgjengelig overalt i barnehagen og om hvordan god barnelitteratur kan gi magiske leseopplevelser gjennom daglig høytlesing. Forfatterne forteller også om å finne bøker som fenger, om spennende leseprosjekter, om hvordan man bygger opp en boksamling eller et barnehagebibliotek, samt om hvordan samarbeid internt i personalet og samarbeid med foreldre, skoler og biblioteker kan forsterke kulturen for leseglede.

Lesegledenøklene har vært prøvd ut med stort hell i utvalgte barnehager gjennom flere år. Boka byr på en rekke autentiske eksempler og mange gode råd og smarte tips.

Boka er nyttig for alle som jobber i barnehagen, barnehagelærerstudenter, fagskolestudenter, lærlinger i barne- og ungdomsarbeid og bibliotekarer.

Til toppen

Andre utgaver

Leseglede i barnehagen
Bokmål Heftet 2022
Forfatter(e)

Sissel Hadland er barnehagelærer og tidligere styrer i Spangereid naturbarnehage. Sissel har et brennende engasjement for leseglede og har etablert en god lesegledekultur i sin egen barnehage. Hun har i flere år jobbet aktivt for å fremme leselyst også i andre barnehager gjennom foredragsvirksomhet.

Line Hansen Hjellup er lærer og skolebibliotekar ved Spangereid skole, samt rådgiver for språk, lesing og skriving for barnehager og skoler i Lindesnes kommune. Hun har lang erfaring fra foredragsvirksomhet om leseglede og bruk av skolebibliotek og har skrevet boka Helhetlig leseopplæring (2014), samt er redaktør og medforfatter av boka Skolebiblioteket (2018).