Leseglede i barnehagen (Heftet)

10 nøkler til god lesekultur

Forfatter:

Line Hansen Hjellup og Sissel Hadland

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202761714
Kategori: Språk, tekst og matematikk og Kunst, kultur og kreativitet
Fag: Kunst, kultur og kreativitet, Språk, tekst og matematikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Leseglede i barnehagen

Hvordan lykkes med å skape en kultur for lesing i barnehagen? I denne boka presenterer forfatterne 10 nøkler som åpner en verden av leseglede.

Les om å finne bøker som fenger og å gjennomføre engasjerende lesestunder; om å tilrettelegge fysisk for leseglede i barnehagen og bygge opp en boksamling eller et barnehagebibliotek, samt om samarbeid internt i personalet, foreldresamarbeid og samarbeid med skoler og biblioteker.

Lesegledenøklene har vært prøvd ut i utvalgte barnehager gjennom flere år. Boka byr på en rekke autentiske eksempler og mange gode råd og smarte tips.

Boka er nyttig for alle som jobber i barnehagen, barnehagelærerstudenter, fagskolestudenter, lærlinger i barne- og ungdomsarbeid og barnebibliotekarer.

Til toppen

Andre aktuelle titler

 • Barnelitteratur

  - sjangrar og teksttypar

  Tone Birkeland, Ingeborg Mjør og Anne-Stefi Teigland

  Heftet
 • Skolebiblioteket

  Læring og leseglede i grunnskolen

  Line Hansen Hjellup (red.), Anne Håland, Joron Pihl og Arne Svingen

  Heftet
Forfatter(e)

Line Hansen Hjellup er lærer og skolebibliotekar ved Spangereid skole, samt rådgiver for språk, lesing og skriving for barnehager og skoler i Lindesnes kommune. Hun har lang erfaring fra foredragsvirksomhet om leseglede og bruk av skolebibliotek og har skrevet boka Helhetlig leseopplæring (2014), samt er medforfatter av boka Skolebiblioteket (2018).

Sissel Hadland er barnehagelærer og tidligere styrer i Spangereid naturbarnehage. Sissel har et brennende engasjement for leseglede og har etablert en god lesegledekultur i sin egen barnehage. Hun har i flere år jobbet aktivt for å fremme leselyst også i andre barnehager gjennom foredragsvirksomhet.