Læreren som matematikkstudent (Heftet)

Forfatter:

Linda G. Opheim og Anita M. Simensen

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202579012
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Matematikk , Matematikk, realfag og teknologi og Lærerutdanning
Fag: Matematikk, Matematikk, realfag og teknologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Læreren som matematikkstudent

Læreren som matematikkstudent gir praktiske tips og råd til deg som studerer matematikk i lærerutdanningen, enten gjennom Kompetanse for kvalitet, eller som ordinær lærerstudent.

Dersom du er usikker på hvordan matematikk er som fag, eller du lurer på hvor du kan finne matematikkdidaktiske ressurser, vil forfatterne vise deg gode arbeidsmåter og ressurser som kan brukes i studiet. Ulike digitale verktøy vil også bli presentert.

Gjennom å lese denne boka, vil du få en innføring i hva det vil si å være student i matematikkdidaktikk. Boka fremhever også viktigheten av kunnskapen du har med deg inn i studiet, som for eksempel lang erfaring fra arbeid i skolen.

Denne boka er en håndbok og gir studentene et solid grunnlag for å få maksimalt utbytte av matematikkstudiet.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Linda G. Opheim er universitetslektor i matematikkdidaktikk ved Universitetet i Agder. Hun underviser på lærerutdanningen, og har i sin forskning fokus på oppgavedesign og lærerens perspektiv. Linda har bakgrunn som allmennlærer og har jobbet flere år i grunnskolen som lærer.

Anita M. Simensen er universitetslektor i matematikkdidaktikk ved UiT – Norges arktiske universitet. Hun underviser på grunnskole- og barnehagelærerutdanningen. Anita er interessert i naturen som læringsarena for matematikk og tilpasset opplæring i det inkluderende matematikklasserommet. Hun har tidligere jobbet flere år som lærer i grunnskolen.