Kulturforståelse for næringslivet (Heftet)

Innføring i tverrkulturell kommunikasjon og ledelse

Forfatter:

Rolf Lunheim

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Culture in Business
ISBN: 9788202317263
Kategori: Organisasjon og ledelse
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kulturforståelse for næringslivet

Denne boken gir en konsis innføring i tverrkulturell kommunikasjon og ledelse for praktikere i næringsliv, offentlig sektor og frivillige organisasjoner. Har du behov for en god «verktøykasse» for konstruktiv håndtering av kulturforskjeller, er dette boken for deg.

I globaliseringens tidsalder innvirker kulturforskjeller på nær sagt alle sider ved forretningsutvikling, organisasjon og ledelse. Kulturforståelse og tverrkulturell ledelse er nøkkelen til suksess på den internasjonale arena.

Global markedsføring krever tilpasning til kundenes kulturelle preferanser. Vellykkede oppkjøp og sammenslåinger forutsetter integrasjon av organisasjonskulturer. Effektive og tilpasningsdyktige organisasjoner bygger på kraften i kulturelt mangfold. Og samfunnsansvar krever kulturinnsikt og evne til kommunikasjon på tvers av sektorer og organisasjonskulturer.

Til toppen

Presse Kulturforståelse for næringslivet

«In short, this introduction is easy to read and provides a good insight to what culture is, how it can be measured, and what is meant by organizational culture.»

Wolfgang Ratzek, Communication Booknotes Quarterly

Til toppen

Forfatter(e)
Rolf Lunheim er sivilingeniør, dr.philos. i sosialantropologi og tidligere konsernantropolog og direktør for samfunnsansvar (CSR) i Norsk Hydro. Lunheim er nå professor II ved NTNU, institutt for økonomi og teknologiledelse (IØT) og selvstendig konsulent med tverrkulturell ledelse og samfunnsansvar som arbeidsfelt.