Forskerfrø i naturen (Heftet)

Bruk av digitale verktøy

Forfatter:

Terje Høiland

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202522988
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Natur, helse og bevegelse , Barnehagelærerutdanning og Kunst, kultur og kreativitet
Fag: Kunst, kultur og kreativitet, Natur, helse og bevegelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Forskerfrø i naturen

Forskerfrø i naturen viser hvordan barnehagen kan gi barna mulighet til å bruke IKT til å utforske, leke, lære og undre seg. Barn er utforskere, og ved hjelp av digitale verktøy kan de for eksempel lage bildebøker av egen forskning. Boka vektlegger hvordan teknologi kan trekkes inn i det pedagogiske arbeidet, og viser eksempler fra barns utforskning gjennom ulike prosjekter.

Boka er praktisk og gir en innføring i bruk av bilder og bildebehandling, lyd, digital bildefortelling, interaktive tavler, multimodale bildebøker, blogg, Padlet, wiki, publisering på YouTube og SlideShare, personvern og opphavsrettighet.

Målgruppa er studenter i barnehagelærerutdanningen og ansatte i barnehagen. Boka er også aktuell for studenter i grunnskolelærerutdanningen for trinn 1–7 og lærere på småskoletrinnet.

Til toppen

Forfatter(e)

Terje Høiland er høgskolelektor og underviste i IKT ved Høgskolen i Sørøst-Norge. I flere år hadde han som hovedoppgave å undervise og veilede studenter i bruk av digitale verktøy og medier i barnehage- og grunnskolelærerutdanningene. Høiland har publisert flere lærebøker om IKT i lærerutdanningene.