Forskerfrø i naturen (Ebok)

Bruk av digitale verktøy

Forfatter:

Terje Høiland

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 141
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 43.15 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202628253
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Natur, helse og bevegelse , Språk, tekst og matematikk , Barnehagelærerutdanning og Kunst, kultur og kreativitet
Fag: Kunst, kultur og kreativitet, Natur, helse og bevegelse, Språk, tekst og matematikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Forskerfrø i naturen

Forskerfrø i naturen viser hvordan barnehagen kan gi barna mulighet til å bruke IKT til å utforske, leke, lære og undre seg. Barn er utforskere, og ved hjelp av digitale verktøy kan de for eksempel lage bildebøker av egen forskning. Boka vektlegger hvordan teknologi kan trekkes inn i det pedagogiske arbeidet, og viser eksempler fra barns utforskning gjennom ulike prosjekter.

Boka er praktisk og gir en innføring i bruk av bilder og bildebehandling, lyd, digital bildefortelling, interaktive tavler, multimodale bildebøker, blogg, Padlet, wiki, publisering på YouTube og SlideShare, personvern og opphavsrettighet.

Målgruppa er studenter i barnehagelærerutdanningen og ansatte i barnehagen. Boka er også aktuell for studenter i grunnskolelærerutdanningen for trinn 1–7 og lærere på småskoletrinnet.

E-boka tilsvarer 1. trykte utgave. Oslo: Cappelen Damm, 2017.

Til toppen

Andre utgaver

Forskerfrø i naturen
Bokmål Heftet 2017
Forfatter(e)

Terje Høiland er høgskolelektor og underviste i IKT ved Høgskolen i Sørøst-Norge. I flere år hadde han som hovedoppgave å undervise og veilede studenter i bruk av digitale verktøy og medier i barnehage- og grunnskolelærerutdanningene. Høiland har publisert flere lærebøker om IKT i lærerutdanningene.