Eldre og selvmord (Ebok)

Forfatter:

Ildri Kjølseth

Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett.  

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.88 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202455941
Kategori: Psykologi og psykiatri , Helse- og sosialfag og Helsefag
Fag: Helsefag, Psykologi og psykiatri
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Eldre og selvmord

Eldre og selvmord viser forekomsten av selvmord blant eldre og hvem som er mest utsatt. Den beskriver hvilke komplekse årsakssammenhenger som ligger bak selvmordshandlinger, hvilke signaler som kan varsle selvmord, og hva vi kan gjøre for å hindre at det skjer. Boka er basert på ny forskning, og noen sentrale spørsmål i boka er:

  • Er det mulig å forstå selvmord?
  • Hvilke signaler kan være varsel om selvmord?
  • Hvordan kan jeg hjelpe når jeg tror det er selvmordsfare?
  • Har vi lettere for å forstå at eldre mennesker tar livet sitt enn at yngre gjør det?
  • Bekrefter selvmordene blant eldre at nordmenn har grunn til å frykte alderdommen?
Eldre og selvmord er skrevet for studenter innen helse og sosialfagene, men er like aktuell for enhver som arbeider med eldre. Boka er nyttig for eldre og pårørende, og tankevekkende for ledere, byråkrater og politikere.

E-boka er basert på papirboka utgitt i 2014.

Til toppen

Andre utgaver

Eldre og selvmord
Bokmål Heftet 2014
Presse Eldre og selvmord

Eldre og Selvmord

«Bokens forfatter, Ildri Kjølseth er geriater og professor. Hun har forsket på eldres selvmord i Norge, og hennes doktoravhandling handler om hvorfor eldre tar selvmord. I boken gir Kjølseth en grun­dig og grunnleggende in­nføring i fenomenet selvmord blant eldre. Et tema som har fått liten oppmerksomhet og som det finnes lite forskning om.[...] Forfatteren går i dybden, men dekker samtidig bredden som gir leseren en helhetlig forståelse om selvmord blant eldre. Hun klarer på en lett og forståelig måte å frem hvor komplekst fenomenet er, ved å knytte ulike teorier og ny forskning til eksempler fra praksis. Gode referanser går som en rød tråd gjennom hele boken. [...]
Boken utfordrer spesielt sykepleiere og helsepersonell i møte med eldre, og gir ny innsikt i temaet. Boken åpner for refleksjon og debatt om våre holdninger i møte med eldre pasienter, og for eksistensielle problemstillinger som kan oppstå i livets siste fase. Boken anbefales på det sterkeste til alle som møter eller behandler eldre.».

Kristin Kyte, Tidsskrift for fag og tro nr 2. - 2015

Til toppen

Forfatter(e)

Ildri Kjølseth er lege med spesialitet i geriatri og ph.d. Hun har mange års erfaring med klinisk arbeid som sykehuslege ved indremedisinske/onkologiske og geriatriske avdelinger. Kjølseth har forsket på eldres selvmord i Norge.

Hun fikk i 2010 doktorgraden med avhandlingen «Control in life - and in death. An understanding of suicide among the elderly»

Siden 2005 har Kjølseth gjennomført tallrike undervisningsoppdrag for helsepersonell av ulike kategorier om temaet på høyskole- og masternivå. Hun har også utviklet et kurs innen kompetanseheving om selvmord blant eldre, spesielt rettet mot fagpersonell i eldresektoren. Kurset er benyttet i flere kommuner, blant annet i Oslo kommune, ved Helseetaten i kommunen.

I tillegg til forskningsartikler har Kjølseth også skrevet flere mer populariserte artikler om emnet.