Autisme og pedagogikk (Heftet)

En teoretisk og metodisk håndbok

Forfatter:

Meral Øzerk og Kamil Øzerk

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 472
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202567408
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Psykologi og psykiatri , Helse- og sosialfag , Spesialpedagogikk , Pedagogikk og Lærerutdanning
Fag: Lærerutdanning, Pedagogikk, Psykologi og psykiatri, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Autisme og pedagogikk

Autisme og pedagogikk er en teoretisk og metodisk håndbok for å skape gode lærings- og utviklingsvilkår for barn med autisme/autismespekterforstyrrelse (ASF).

Barn med autisme/ASF trenger ofte mye hjelp for å mestre sosial kommunikasjon, språk, lek, vennskap, motoriske ferdigheter og felles oppmerksomhet. Forfatterne av denne boken presenterer en rekke teoretiske tilnærminger for arbeid med denne barnegruppen. De fokuserer spesielt på forståelse og håndtering av utfordrende atferd.

I tillegg inneholder boken kapitler om forekomsten av autisme/ASF internasjonalt og nasjonalt, komorbiditet, risokofaktorer, utviklingsteori, kognitiv teori og anvendt atferdsanalyse, prosedyrer, strategier, forskningsresultater, metodiske ideer og evidensbaserte metoder/praksiser.

Autisme og pedagogikk henvender seg til barnehagelærere, lærere, spesialpedagoger, logopeder og andre fagfolk som møter barn med autisme/ASF i sitt arbeid. I tillegg er den skrevet for studenter i blant annet spesialpedagogikk, pedagogisk-psykologisk rådgivning, vernepleie og psykologi.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Autisme og pedagogikk

Et viktig bidrag til alle som jobber med autisme og pedagogikk 15.01.2021

IPED-professor Kamil Øzerk er sterkt engasjert i pedagogisk tilrettelegging for barn med autisme. Sammen med Meral Øzerk har han skrevet en håndbok som er enestående i sitt slag i Norden.

Kamil Øzerk forteller her om arbeidet med den toneangivende håndboboka «Autisme og pedagogikk», og hva som vekket interessen hans for autisme.

Ulf Grefsgård, Institutt for pedagogikk, Universitetet i OsloLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Kamil Øzerk har lærerbakgrunn med gradene cand.paed. og dr.polit. Han er professor i pedagogikk ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Oslo og professor II ved Sámi allaskuvla / Sámi University of Applied Sciences. Han har tatt godkjente autismerelaterte sertifiseringskurs fra flere amerikanske universiteter.

Meral Øzerk har lærer- og barnehagebakgrunn, hovedfag i barnehagepedagogikk og mastergrad i spesialpedagogikk. Hun har tatt godkjente autismerelaterte sertifiseringskurs fra flere amerikanske universiteter. Hun jobber nå som seniorrådgiver innen området sammensatte lærevansker ved Statped Sørøst.