Alt henger sammen! (Heftet)

Hjernevennlig praksis i skolen

Forfatter:

Grete Helle og Tom Rune Fløgstad

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202651138
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Pedagogikk og elevkunnskap og Lærerutdanning
Fag: Pedagogikk og elevkunnskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Alt henger sammen!

Alt henger sammen! er skrevet for å koble sammen nyere hjerneforskning med hjernevennlig praksis i skolen. Forfatterne er ikke hjerneforskere, de er pedagoger, som er opptatt av at all den nye spennende kunnskapen om hjernen skal komme ut i praksisfeltet.

Ved å følge hjernens spilleregler blir det tydelig hvorfor for eksempel fysisk aktivitet har stor betydning for elevenes skoleresultater. For de som jobber i ungdomsskolen, med tusenvis av hjerner som er under ommøblering og ombygging, er det særlig aktuelt med inngående forståelse av hvor viktig søvn og spisevaner er for både læring, utvikling og psykisk helse. Læring skjer i stor grad ved gjentagelse. Hjernen trenger repetisjoner, mange repetisjoner, for å lage raske koblinger. Så lekser er nødvendigvis ikke feil, men det gis ofte feil lekser, og det er langt fra hjernevennlig!

Alt henger sammen! Hjernevennlig praksis i skolen er først og fremst skrevet for lærere i grunnskolen, både nyutdannede og erfarne skolefolk som trenger påfyll og oppdatering. Boken er også interessant for studenter på lærerutdanningen.

Til toppen

Andre utgaver

Alt henger sammen!
Bokmål Ebok 2022

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)


Tom Rune Fløgstad har siden 2002 arbeidet i Ringer i vann sammen med Grete Helle.
Tom Rune Fløgstad er utdannet pedagog fra 1970-årene. Ringer i vann har vært engasjert i en rekke utviklingsarbeider for regioner, kommuner, skoler og barnehager i inn- og utland. Ringer i vann er et av få norske fagmiljøer som arbeider med både skole- og barnehageutvikling, og forfatteren er svært opptatt av at barnas oppvekst ikke kan ses adskilt fra resten av livet – hjem, barnehage, skole og samfunn er vevd sammen i en helhet som gjør oss til den vi er, der alle biter er viktige.
I tillegg til sitt engasjement i ulike utviklingsarbeider i 20 år har Tom Rune Fløgstad, sammen med Grete Helle - skrevet åtte fagbøker om skole- og barnehageutvikling. Tre av bøkene er oversatt til tysk.

Grete Helle har siden 2002 arbeidet i Ringer i vann sammen med Tom Rune Fløgstad.
Grete Helle er utdannet pedagog fra 1970-årene. Ringer i vann har vært engasjert i en rekke utviklingsarbeider for regioner, kommuner, skoler og barnehager i inn- og utland. Ringer i vann er et av få norske fagmiljøer som arbeider med både skole- og barnehageutvikling, og forfatteren er svært opptatt av at barnas oppvekst ikke kan ses adskilt fra resten av livet – hjem, barnehage, skole og samfunn er vevd sammen i en helhet som gjør oss til den vi er, der alle biter er viktige.
I tillegg til sitt engasjement i ulike utviklingsarbeider i 20 år har Grete Helle, sammen med Tom Rune Fløgstad - skrevet åtte fagbøker om skole- og barnehageutvikling. Tre av bøkene er oversatt til tysk.