Norges og Verdens historie

En innføring

Fag: Historie, Samfunnskunnskap
Nivå: Spor 3 - B2, Vg2, Vg3, Spor 2 - B2, Spor 2 - B1, Spor 3 - C1, Spor 3 - B1
Om læreverket Norges og Verdens historie

Hva er en Birkebeiner? Når fikk kvinner stemmerett i Norge? Språket vårt er fullt av historiske referanser som er vanskelige å forstå uten å ha kunnskaper om fortiden. Norges historie gir en enkel innføring i historien fra istiden til det moderne Norge.

Boka forteller om begivenheter og kjente personer som har hatt betydning for utviklingen av velferd og demokrati, og som har formet det norske språket og kulturarven.

Hvordan er det norske samfunnet?
Norges historie utdyper temaer i læreplanen i norsk og samfunnskunnskap, og vil gi et godt grunnlag for å forstå det norske samfunnet, samtidig som man lærer ord som går igjen i norske medier og samfunnsdebatt. Boka er også velegnet for alle som ønsker en oppfriskning av allmennkunnskap om Norge, presentert på et enkelt språk.

Språkoppgaver og metode på nett
Elevnettstedet inneholder oppgaver som bearbeider språk og kunnskapsstoffet i kapitlene. For læreren fins det metodiske tips og lenker til tilleggsstoff.

Historiefaget i videregående skole
Boka hjelper elevene med å nå kunnskapsmålene i norsk historie for videregående skole. Fremmedspråklige elever vil ha særlig nytte av den.

norgeshistorie.cdu.no

Til toppen

Andre aktuelle læreverk

Forfatter(e)

Øivind Stenersen er cand. philol. med historie hovedfag og var lektor ved Ski videregående skole til 2010. Han er medforfatter på et av Cappelen Damms historieverk for den videregående skolen og lærebøker i historie for grunnskolen. Sammen med Ivar Libæk og Asle Sveen har han skrevet bøker om Nobels fredspris og norsk historie. Stenersen er for tiden daglig leder for Nobeliana, et firma som formidler kunnskap om fredsprisen.

Titler/bestilling