Kort og godt

Lesehefter for nivå A2

Fag: Grunnleggende norsk, Grunnleggende norsk (1-10), Norsk for nybegynnere (A1-A2), Norsk som andrespråk, Samfunnsfag for minoritetsspråklige, Samfunnskunnskap
Nivå: Spor 3 - A2, Spor 1 - A2, 10. trinn, Spor 2 - A2
Om læreverket Kort og godt

I de ti leseheftene i serien finner deltakeren lesestoff som er interessant og inspirerende. Heftene gir et blikk inn i kjente, norske personers liv på en måte som engasjerer og motiverer til lesing. Passer til unge og voksne som lærer norsk som andrespråk.

Hva var det som fikk Hulda Garbor til å lage den moderne versjonen av bunaden? Hvordan kom Ole Gnnar Solskjær seg til det avgjørende øyeblikket i mesterligafinalen mellom Manchester United og Bayern München i 1999? Hvilken kamp måtte Mari Boine kjempe for å bli musiker og artist? Ved å lese disse tekstene får deltakerne oppleve skjellsettende øyeblikk og avgjørende episoder i kjente, norske personers liv.

Kort og godt 1 og Kort og godt 2 består begge av fem lesehefter. I hvert lesehefte er det tre tekster. Tekstene har mange og gode ordforklaringer, og etter hver tekst er det leseforeståelsesoppgaver og spørsmål til ettertanke og diskusjon.

De fem leseheftene til Kort og godt 1:
POLITIKK: Raja, Gerhardsen og Solberg
IDRETT OG UNDERHOLDNING: Waitz, Eckbo og Carlsen
HISTORIE: Dronning Sonja, Asbjørnsen, Olav den Hellige
KULTUR: Andsnes, Boine, Munch
VITENSKAP OG ARBEIDSLIV: Moser, Hauge, Røkke

De fem leseheftene til Kort og godt 2:
POLITIKK: Brundtland, Jensen, Quisling
IDRETT OG UNDERHOLDNING: Solskjær, Henie, Sagen
HISTORIE: Friele, Sturlason, Wergeland
KULTUR: Lien, Ibsen, Prøysen
VITENSKAP OG ARBEIDSLIV: Amundsen, Abel, Garborg

Tekstene passer for deltakere på A2 på vei til B1. Uthevede ord og korte linjer gir god leseflyt og ordforklaringer i margen hjelper leseren til god leseforståelse. Velegnet for lesetrening i kombinasjonsklasser, innføringsklasser og i voksenopplæring.

Til toppen

Andre aktuelle læreverk

Forfatter(e)

Astrid Raen har undervist voksne innvandrere ved Oslo VO, Rosenhof siden 1999. Tidligere jobbet hun i videregående skole. Hun har studert nordisk, engelsk og pedagogikk og har i tillegg en mastergrad i kommunikasjon med vekt på skriftlig journalistikk fra Chicago. I undervisningen av innvandrere med lite og ingen skolegang fra hjemlandet har hun vært opptatt av å finne metoder for å frigjøre deltakernes læringspotensial. Blant annet har hun lang erfaring med suggestopedi som metode.
Hun har produsert tekster og materiell til undervisning for suggestopedilærere og for ulike læremiddelprodusenter og forlag.

Titler/bestilling