Kort og godt

Kort og godt 1 (Plastpakket)

Fem lesehefter om kjente, norske personer, nivå A2/B1

Forfatter:

Astrid Raen

Forfatter:
Innbinding: Plastpakket
Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202616489
Kategori: Samfunnsfag for minoritetsspråklige , Norsk for nybegynnere (A1-A2) , Grunnleggende norsk , Grunnleggende norsk (1-10) , Norsk som andrespråk og Samfunnskunnskap
Fag: Grunnleggende norsk, Grunnleggende norsk (1-10), Norsk for nybegynnere (A1-A2), Norsk som andrespråk, Samfunnsfag for minoritetsspråklige, Samfunnskunnskap
Nivå: Spor 1 - A2, Spor 2 - A2, Spor 3 - A2
Komponent: Ekstra materiell
Om utgivelsen Kort og godt 1

Kort og godt gir god lestrening på nivå A2. Pakken består av fem lettleste bøker som hver forteller om tre kjente, norske personer. Passer for unge og voksne innvandrere som lærer norsk som andrespråk.

I leseheftene finner du tekster om kjente, norske personer. Som leser blir du kjent med personene gjennom viktige hendelser i deres liv.

De fem leseheftene til Kort og godt 1:
POLITIKK: Raja, Gerhardsen og Solberg
IDRETT OG UNDERHOLDNING: Waitz, Eckbo og Carlsen
HISTORIE: Dronning Sonja, Asbjørnsen, Olav den Hellige
KULTUR: Andsnes, Boine, Munch
VITENSKAP OG ARBEIDSLIV: Moser, Hauge, Røkke

Tekstene er på A2-nivå. Uthevede ord og korte linjer gir god leseflyt og ordforklaringer i margen hjelper leseren til god leseforståelse. Velegnet for lesetrening i kombinasjonsklasser, innføringsklasser og i voksenopplæring.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Astrid Raen har undervist voksne innvandrere ved Oslo VO, Rosenhof siden 1999. Tidligere jobbet hun i videregående skole. Hun har studert nordisk, engelsk og pedagogikk og har i tillegg en mastergrad i kommunikasjon med vekt på skriftlig journalistikk fra Chicago. I undervisningen av innvandrere med lite og ingen skolegang fra hjemlandet har hun vært opptatt av å finne metoder for å frigjøre deltakernes læringspotensial. Blant annet har hun lang erfaring med suggestopedi som metode.
Hun har produsert tekster og materiell til undervisning for suggestopedilærere og for ulike læremiddelprodusenter og forlag.

Kort og godt
I de ti leseheftene i serien finner deltakeren lesestoff som er interessant og inspirerende. Heftene gir et blikk inn i kjente, norske personers liv på en måte som engasjerer og motiverer til lesing. Passer til unge og voksne som lærer norsk som andrespråk.