Veiledning i Røde Kors (Ebok)

Metoder og strategier

Forfatter:

Petter Mathisen og Rune Høigaard

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 7.04 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202769802
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning og Pedagogikk
Fag: Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Veiledning i Røde Kors

Veiledning i Røde Kors er skrevet for frivillige og ansatte i Røde Kors som har eller skal ha veiledningsoppgaver i organisasjonen. Dette er en metodebok i veiledningspedagogikk som presenterer en rekke metodiske og strategiske framgangsmåter som er av betydning for å få til en god og effektiv kommunikasjon i veiledningsarbeidet. Boken er utformet som en alfabetisk oppslagsbok med praktiske og instruktive råd, og den kan brukes i ulike sammenhenger hvor målet er å utvikle praktisk veiledningskompetanse. Den er godt egnet for kurs og for selvstudium. Målet med boken er å bidra til å utvide det veiledningspedagogiske repertoaret og skape betingelser for god veiledning i Røde Kors.

Til toppen

Andre utgaver

Veiledning i Røde Kors
Bokmål Spiral 2022
Forfatter(e)

Petter Mathisen (f. 1958) er dosent i pedagogikk ved Universitetet i Agder og dosent II ved Høgskolen i Østfold og Høgskulen på Vestlandet. Hans faglige interesser knytter seg særlig til mentorskap, universitetspedagogikk og veiledning & teknologi i høyere utdanning. Mathisen har lang erfaring som veileder og mentor i offentlige og private virksomheter og har gjennom arbeid som foredragsholder, programansvarlig og forsker bred erfaring med veiledning i utdannings- og yrkessammenheng. Han har gitt ut flere bøker og publisert vitenskapelige artikler nasjonalt og internasjonalt innenfor feltet veiledning og mentoring.

Rune Høigaard (f. 1962) er professor i idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder og professor II ved NTNU. Han er også fagansvarlig i idrettspsykologi ved Olympiatoppen Sør. Høigaard har lang erfaring med undervisning innenfor veiledning, coaching, gruppedynamikk og idrettspsykologi. I tillegg har han mange års erfaring med veiledning, teamutvikling og organisasjonsutvikling innenfor idrett og næringsliv. Hans primære forskningsfelt er gruppedynamikk, veiledning, coaching og ledelse i idrett. Han har publisert en rekke nasjonale og internasjonale vitenskapelige artikler og bøker.