Vaksiner (Innbundet)

En forbannet velsignelse

Forfatter:

Bjarne Bjorvatn

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 431
Forlag: Portal forlag
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788283140446
Kategori: Medisin
Fag: Medisin
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Vaksiner

Vaksiner redder utallige liv hvert år. I fattige utviklingsland trygler foreldre om å få vaksiner til barna sine, mens det i rike industriland finnes interessegrupper og enkeltpersoner som motarbeider all vaksinasjon. Vaksineskeptikerne påtar seg et tungt ansvar for egne og andres barns helse. Uten solidarisk vaksinasjon vil farlige sykdommer som meslinger, polio, difteri og kikhoste kunne spres i befolkningen. Professor dr. med. Bjarne Bjorvatn presenterer en oversikt over 23 vaksiner som gis mot potensielt farlige infeksjonssykdommer. Denne boka gir en grundig introduksjon til et svært aktuelt og viktig emne, og viser hvorfor alle barn bør ha rett til beskyttelse mot farene disse sykdommene innebærer.

Til toppen

Presse Vaksiner

En global velsignelse 15.12.2015

«Bjarne Bjorvatn har skrevet en omfattende og god lærebok om vaksiner mot smittsomme sykdommer. Teksten er rik og lettlest og bærer preg av forfatterens imponerende kunnskap og personlige fortellerstil. Innholdet baserer seg delvis på offisielle dokumenter fra Verdens helseorganisasjon og refererer til disse samt publiserte fagartikler. Språket flyter godt og er allment tilgjengelig. Vaksiner er en meget god lærebok, og jeg kan varmt anbefale den.»

Kristin Greve-Isdahl Mohn, Tidsskrift for Den norske legeforeningLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)
Bjarne Bjorvatn har i sin yrkeskarriere hovedsakelig interessert seg for infeksjonsmedisin og mikrobiologi i et globalt perspektiv. Han har vært dosent ved Karolinska Institutet i Stockholm og professor og overlege i Tromsø og Bergen, og han har hatt mange oppdrag innen internasjonal forskning og utdanning, blant annet i regi av EU og WHO. Siden 1998 har han vært konsulent i vaksinespørsmål ved Verdens helseorganisasjon (WHO).