Tall kan temmes! (Heftet)

Hvordan forstå og bruke statistikk

Forfatter:

Jan Erik Kristiansen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 164
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202584863
Kategori: Journalistikk og mediefag , Matematikk og statistikk , Metode og studieteknikk , Metodefag og Samfunnsvitenskap
Fag: Journalistikk og mediefag, Matematikk og statistikk, Metode og studieteknikk, Metodefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Tall kan temmes!

Statistikk omgir oss i dag på alle kanter: i aviser, radio og TV, i lærebøker, fagbøker, tidsskrifter og offentlige utredninger. Overalt brukes statistikk til å beskrive samfunnet rundt oss, enten det dreier seg om arbeidsledighet, kriminalitet, tidsklemme, fattigdom, eldrebølge, innvandring, likestilling eller sykefravær.

Denne boken gir en elementær innføring og veiledning i hvordan man skal forstå og bruke statistikk. Den gir enkle og praktiske råd og vink når det gjelder å bruke, tolke og formidle statistikk slik den omgir oss i dagliglivet, i form av forholdstall, prosenter, rater og gjennomsnitt: Hvordan skal tallene beregnes, sammenliknes, presenteres og tolkes? Og hva er de viktigste fallgruvene? Som en bonus får leseren også rikelig med interessant statistikk som belyser ulike aspekter ved dagens norske samfunn.

Boken egner seg både for studenter i ulike samfunnsfag på universitets- og høyskolenivå og for dem som i det daglige bruker statistikk i sitt arbeid.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Jan Erik Kristiansen er sosiolog og tidligere seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå. Han har lang erfaring i å bruke og presentere statistikk på en brukervennlig måte og har holdt en rekke kurs i grunnleggende statistikkforståelse og bruk av statistikk, både i Norge og i utlandet.