Solsystemet (Innbundet)

Serie: Lek og lær 9-12 år 

Forfatter:

Knut Jørgen Røed Ødegaard

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
Serie:
ISBN: 9788202519292
Alder: 9 - 13
Om utgivelsen Solsystemet

Planeten Jorden – og vi som bor på den – går i bane rundt Solen. Det gjør også mange andre spennende planeter, måner, isklumper og kjempesteiner. I denne boka forteller Knut Jørgen Røed Ødegaard om naboene våre i verdensrommet og hva vi har funnet ut om dem de siste årene.

Vi har sendt kameraer og kjøretøyer til mange av dem og vet at de er svært interessante. Tenk på fjell som er tre ganger høyere enn Mount Everest, islag som er flere mil tykke, og de mystiske og vakre, men iskalde planetene som svever milliarder av kilometer fra Jorden. Vi følger også Solsystemets historie fra det ble til og frem til Solen en gang skal ende som en knøttliten stjernerest.

Ny, revidert utgave.

Til toppen

Forfatter(e)

Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard (f. 1966) er forsker ved Universitetet i Oslo og leder for Norsk Astronomisk selskap. Han har i en årrekke kommentert hendelser i verdensrommet for tv, radio og aviser, og han skriver også en fast spalte for VG. I 2004 ble han prisbelønt for sin evne til å formidle komplekse fenomener på en forståelig, kreativ og underholdende måte.

Bøker i serien