Sinus Forkurs

Sinus Forkurs Grunnbok 2016 (Innbundet)

for ingeniørutdanning

Forfatter:

Tore Oldervoll, Odd Orskaug, Audhild Vaaje, Otto Svorstøl og Sigbjørn Hals

Legg i ønskeliste

Forfatter: , , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 816
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202509057
Kategori: Matematikk forkurs og Matematikk, realfag og teknologi
Fag: Matematikk forkurs, Matematikk, realfag og teknologi
Nivå: Akademisk
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Sinus Forkurs Grunnbok 2016

Læreverket er skrevet etter den reviderte læreplanen for forkurset for ingeniørutdanning fra 2009 og er tilpasset de justeringene av planen som ble gjort i 2015. Læreverket er også godt egnet for andre utdanninger der studentene trenger mye av matematikken fra den videregående skolen.

Verket bygger på 1P fra den videregående skolen, men vi repeterer det mest nødvendige slik at ungdomsskolematematikk er tilstrekkelig bakgrunn.

Grunnboka Sinus inneholder all teorien og svært mange eksempler. Like etter eksemplene finner vi øvingsoppgaver der studentene kan øve på det stoffet som er forklart. I denne utgaven er det et større antall eksempler og oppgaver som viser bruken av faget i fysikk. I boka er det lagt stor vekt på å bruke et språk som gjør det mulig for studentene å lese både teorien og eksemplene på egen hånd. Både kapitler og delkapitler er stort sett ordnet slik at det vanskeligste stoffet kommer til slutt. For studenter som sliter med faget er det fullt mulig å hoppe over slutten av delkapitler og likevel ha godt utbytte av boka. Sinus inneholder en del lommeregnerstoff som i detalj forklarer hvordan studentene skal bruke den grafiske lommeregneren. Lommeregnerstoffet er skrevet for de mest aktuelle Texas- og Casio-modellene.

Til toppen

Andre utgaver

Sinus Forkurs Grunnbok 2009
Bokmål Innbundet 2009
Forfatter(e)

Tore Oldervoll er Cand. real med hovedfag i matematikk. Han har 38 års erfaring som lærer i videregående skole.

Han har jobbet i 36 år ved Strinda vgs. Det er i dag en stor kombinert skole med 1100 elever innen studiespesialisering idrett og tre yrkesfaglige program. Han har samtidig forelest matematikk ved det som i dag er NTNU i ca. 20 år. Han er fortsatt lektor ved Strinda videregående skole og har skrevet lærebøker i matematikk siden 1991, da arbeidet med læreverket Sinus startet opp.

Odd Orskaug er Cand. real med matematikk hovedfag og har også undervisningskompetanse i fysikk.

Han har jobbet som lektor ved Manglerud videregående skole fra 1978 til 2015, og ble deretter ansatt som lektor ved Edvard Munch videregående skole i Oslo.
Odd har vært med i forfatter-gruppa for Sinus-verket siden oppstarten i 1991.

Audhild Vaaje er utdannet Cand. real med hovedfag i matematikk, fysikk som bifag. Hun er Dr.scient. i matematikk og har tatt pedagogisk seminar.

Audhild har nærmere 30 års undervisningserfaring fra universitet/høgskole på master-, bachelor- og videregående nivå. I tillegg har hun flere års erfaring fra administrativt arbeid og ledelse på universitet/høgskole.
Hun har vært med i forfatter-gruppa for Sinus-verket siden oppstarten i 1991. Hun er pensjonist og har sluttet i skolen.

Otto Svorstøl er utdannet Cand. scient med fysikk hovedfag, 28 vekttall matematikk, 3-årig lærerutdanning og
20 vekttall på BI.


Han har 13 år med undervisning i videregående skole, 21 år i forlag (redaktør/redaksjonssjef), og har de siste årene vært assisterende rektor og leder for realfag ved St. Hallvard videregående skole.
Han var redaktør for Sinus-verket fra 1991 til 2007, og kom med som medforfatter i 2012.

Sigbjørn Hals har mastergrad i matematikkdidaktikk og hovedfag i sosialantropologi, 200 studiepoeng i matematikk og matematikkdidaktikk, 60 studiepoeng i fysikk og 60 studiepoeng i kjemi.

Sigbjørn har over 25 års undervisningserfaring fra videregående skole (1989– i dag) og åtte år med undervisning i bl.a. matematikk og naturfag på ungdomstrinnet (1981–1989).
Han jobber som lektor ved Måløy vidaregåande skule, der han underviser i 1T, R1 og R2. Han har også undervist i matematikk på yrkesfag.
Sigbjørn har vært med i Sinus-teamet siden 2006 og ble tildelt Holmboeprisen i 2011.
Sinus Forkurs
Ny utgave av Sinus Forkurs og coSinus Forkurs er skrevet etter den reviderte læreplanen for forkurset for ingeniørutdanning og maritim høgskoleutdanning fra 2009. Verket bygger på matematikkurset 1P fra den videregående skolen.