Se! (Heftet)

Lærebok i visuell journalistikk

Forfatter:

Jon Petter Evensen og Anne Hege Simonsen

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 176
Forlag: IJ-forlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202512514
Kategori: Journalistikk og mediefag og Journalistikk
Fag: Journalistikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Se!

Se! Lærebok i visuell journalistikk tar for seg grunnprinsippene for visuell kommunikasjon og mediedesign, og er samtidig en praktisk innføring i arbeidet med visuell historiefortelling, bilderedigering og dramaturgi.

Det foregår store endringer både på det visuelle feltet generelt og i mediebransjen spesielt. Visuell historiefortelling på ulike plattformer står derfor helt sentralt i denne nye utgaven av boken, i tillegg til mer stabil kjernekunnskap om journalistikk, fotojournalistikk, form og visuell kultur.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Jon Petter Evensen (f. 1968) er høgskolelektor ved bachelorstudiet i fotojournalistikk, Institutt for journalistikk og mediefag, Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har bakgrunn som fotojournalist, blant annet fra Aftenposten.

Anne Hege Simonsen (f. 1965) er førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag, OsloMet. Hun er ph.d. fra Universitetet i Bergen i 2015 med en avhandling om nyhetsfotografier fra 22. juli. Hun har bakgrunn som journalist, redaktør av ukeavisa Ny Tid (1998-2000), forsker og faglitterær forfatter.