Samfunnsfag 1-4 fra Cappelen Damm

Samfunnsfag 3 fra Cappelen Damm Lærerveiledning (Spiral)

Forfatter:

Frøya Elisabeth Astrup og Anne Synnøve Steinset

Forfatter: og
Innbinding: Spiral
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202686352
Kategori: Samfunnsfag
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Samfunnsfag
Nivå: 3. trinn
Komponent: Lærerens bok
Om utgivelsen Samfunnsfag 3 fra Cappelen Damm Lærerveiledning

Samfunnsfag 3 fra Cappelen Damm Lærerveiledning har en ryddig og oversiktlig struktur.

Den generelle delen handler om verket Samfunnsfag 1-4 fra Cappelen Damm, om å undervise i samfunnsfag og om LK20.

Den metodiske delen følger Samfunnsfag 3 Grunnbok side for side, med faksimiler fra elevbøkene slik at det er enkelt å orientere seg. I lærerveiledningen får du som lærer fagdidaktiske tips til hver eneste side i elevboka. Du vil finne utfyllende fakta og informasjon, bakgrunnskunnskap om emnene som behandles i grunnboka og forslag til oppgaver og læringsaktiviteter som du kan benytte før, underveis eller etter arbeidet med boksidene i undervisningen.

Fordi samfunnsfaget i stor grad er overgripende med andre fag, vil du også finne et rikt utvalg av tips og ideer til tverrfaglige opplegg i lærerveiledningen.

I lærerveiledningen vises det til en lang rekke arbeidsark som kan benyttes i elevgruppa. Arbeidsarkene ligger tilgjengelig i den digitale lærerressursen på laerer.cdu.no

Til toppen

Forfatter(e)

Frøya Elisabeth Astrup, født 1985, debuterte som forfatter i 2020 med boka Uteskole i praksis – håndbok for læreren, utgitt på GAN Aschehoug.
Frøya er utdannet adjunkt, med viderutdanning innen journalistikk, litteratur, kunst og religion.

Frøya Elisabeth Astrup har arbeidet mange år som kontaktlærer på barnetrinnet. Hun har også arbeidet som skribent for Norges Håndballforbund. Nå er Frøya ansatt som forlagsredaktør.

Anne Synnøve Steinset debuterte som forfatter i 2015 da hun var med på å skrive læreverket Mylder (samfunnsfag og naturfag), utgitt på Cappelen Damm.

Anne Synnøve er utdannet adjunkt med tilleggs- og videreutdanning i samfunnsfag, norsk som andrespråk, pedagogisk veiledning, vurdering, klasseledelse og leseveiledning. Hun har lang erfaring som lærer både i Oslo og på Hadeland.

Anne Synnøve Steinset er opptatt av det praktiske, kreative og relasjonelle i undervisningen. Både som kontaktlærer, veileder og forfatter av læremidler, ønsker hun å legge til rette for meningsfull og helhetlig læring for elevene.

Samfunnsfag 1-4 fra Cappelen Damm
Samfunnsfag 1-4 fra Cappelen Damm er utarbeidet til ny læreplan i samfunnsfag etter fagfornyelsen.