Samfunnsfag 1-4 fra Cappelen Damm

Fag: Samfunnsfag
Nivå: 1. trinn, 2. trinn, 3. trinn, 4. trinn
Læreplan: Fagfornyelsen
Om læreverket Samfunnsfag 1-4 fra Cappelen Damm

Samfunnsfag 1-4 fra Cappelen Damm er utarbeidet til ny læreplan i samfunnsfag etter fagfornyelsen.

I bøkene følger vi gjennomgangskarakteren Bom som er helt ny i verden og har fryktelig mye han lurer på og ønsker å utforske og lære. Uansett hvor han er eller hva han gjør, blir Bom satt i situasjoner som konkretiserer og levendegjør kjerneelementer og kompetansemål i samfunnsfag og gir gode innganger til fagstoffet. Gjennom dilemmaer, problemstillinger og utforskende spørsmål ønsker vi å vekke elevenes engasjement og motivere til undring, utforsking og læring, både i og utenfor klasserommet.

Det er tett sammenheng mellom trykte og digitale komponenter, blant annet har Bom sin egen kanal på Skolen fra Cappelen Damm der vi publiserer aktuelle filmer og sanger med tilhørende undervisningsopplegg.

Med Samfunnsfag 1-4 fra Cappelen Damm får du:

- gode, nivåtilpassede fagtekster med engasjerende fortellergrep

- strukturerte undervisningsopplegg som er tilrettelagt for tverrfaglighet og dybdelæring

- oppgaver som vektlegger lek og kreativitet, men også refleksjon og kritisk tenking

Møt fagfornyelsen med Samfunnsfag 1-4 fra Cappelen Damm!


KOMPONENTER I LÆREVERKET

Samfunnsfag 1. og 2. trinn
Samfunnsfag 1+2 Elevbok (i salg)
Samfunnsfag 1+2 Lærerveiledning (i salg)

Samfunnsfag 3. trinn
Samfunnsfag 3 Grunnbok (i salg)
Samfunnsfag 3 Lærerveiledning (november)
Digital elevutgave - Brettbok


Samfunnsfag 4. trinn
Samfunnsfag 4 Grunnbok (februar 2022)
Samfunnsfag 4 Lærerens bok (mai 2022)
Digital elevutgave - Brettbok


Felles for samfunnsfag 1., 2., 3. og 4. trinn

Digital lærerressurs

Samfunnsfag 1-4 i Skolen fra Cappelen Damm – vår nye digitale tjeneste

Vil du arbeide litt digitalt, ganske digitalt eller helt digitalt?

Med Skolen fra Cappelen Damm er det opp til deg. Innholdet i tjenesten har en tydelig struktur med årsplan for det enkelte trinn. Lærestoffet formidles i læringsstier som inneholder film, podkast, lydbøker, spill, reportasjer, tekster og oppgaver. Fleksible lisensmodeller gjør det mulig å bruke og betale for det dere trenger.

Til toppen

Andre aktuelle læreverk

Forfatter(e)

Magnus er lektor med hovedfag i historie, og har mange års undervisningserfaring fra ungdomsskolen og videregående skole i fagene historie, norsk og samfunnsfag. Han har i flere år jobbet utforskende med digitale arbeids- og læringsmetoder, og er spesielt opptatt av dataspill i skolen. De siste årene har Magnus jobbet med digital kompetanse på Institutt for lærerutdanning, NTNU, og skriver på en doktorgrad om digital spillbasert læring.

Mariann Youmans, født 1971, debuterte som forfatter i 2006 med boka Rett & slett - Rettighetsboka for deg under 18, utgitt på Gyldendal. Siden da har Mariann skrevet en lang rekke bøker for barn og unge, både skjønnlitteratur og sakprosa. Flere av bøkene hennes er skrevet i samarbeid med barn og ungdom.

Mariann Youmans har dobbel cand.mag.-grad med humanistiske og samfunnsfaglige fag i fagkretsen. Mariann har også en master som manusforfatter fra UCLA, USA.

I tillegg til til å være barne- og ungdomsforfatter har Mariann skrevet manus for både TV-drama og animasjonsfilm. Mariann jobber også som konsulent og produsent på Deichman.

Harald har bred formidlingserfaring fra radio, TV, film, bøker og teater for barn. Han er i tillegg utdannet diakon og psykoterapeut. Nå jobber han med læringsinnhold til fagfornyelsen i Skolen fra Cappelen Damm.

Frøya Elisabeth Astrup, født 1985, debuterte som forfatter i 2020 med boka Uteskole i praksis – håndbok for læreren, utgitt på GAN Aschehoug.
Frøya er utdannet adjunkt, med viderutdanning innen journalistikk, litteratur, kunst og religion.

Frøya Elisabeth Astrup har arbeidet mange år som kontaktlærer på barnetrinnet. Hun har også arbeidet som skribent for Norges Håndballforbund. Nå er Frøya ansatt som forlagsredaktør.

Anne Synnøve Steinset debuterte som forfatter i 2015 da hun var med på å skrive læreverket Mylder (samfunnsfag og naturfag), utgitt på Cappelen Damm.

Anne Synnøve er utdannet adjunkt med tilleggs- og videreutdanning i samfunnsfag, norsk som andrespråk, pedagogisk veiledning, vurdering, klasseledelse og leseveiledning. Hun har lang erfaring som lærer både i Oslo og på Hadeland.

Anne Synnøve Steinset er opptatt av det praktiske, kreative og relasjonelle i undervisningen. Både som kontaktlærer, veileder og forfatter av læremidler, ønsker hun å legge til rette for meningsfull og helhetlig læring for elevene.

Anneli er utdannet adjunkt og har jobbet på alle trinn i barne- og ungdomsskolen. Hun elsker barn og bøker og har blant annet skrevet de populære seriene Tor og Mia, Lines verden og om Leona, som alltid havner i trøbbel. Hun har også skrevet mange frittstående bøker for barn og unge, samt skolebøker og nivåtilpasset skjønnlitteratur i tilknytning til læreverk.

Titler/bestilling