Oversikt over erstatningsretten (Ebok)

Forfatter:

Peter Lødrup, John Asland og Bjarte Askeland

Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett.  

Last ned utdrag    

Forfatter: , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2023
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.77 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202796532
Kategori: Erstatningsrett og Juridiske fag
Fag: Erstatningsrett
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Oversikt over erstatningsretten

Oversikt over erstatningsretten gir en samlet fremstilling av erstatningsrettens regler. Boken tar opp de sentrale spørsmålene vedrørende ansvarsgrunnlag, årsakssammenheng og grensene for de erstatningsmessige skadene. Videre behandler boken de rettslige spørsmålene som reiser seg ved erstatningsutmålingen. Skadeserstatningsloven og bilansvarsloven er gjengitt i sin helhet.

Boken er godt egnet som et første hjelpemiddel for alle som ønsker å orientere seg om erstatningsrettslige spørsmål. Den er også nyttig som en innføring og repetisjon i faget for studenter på universitets- og høyskolenivå.

Til toppen

Andre utgaver

Forfatter(e)

John Asland er professor ved Institutt for privatrett, Universitetet i Oslo. Han forsker og underviser hovedsakelig i familie- og arverett. Asland er også hovedredaktør for Tidsskrift for familierett, arverett og barnevernrettslige spørsmål og professor II ved Høgskolen i Innlandet.

Bjarte Askeland er professor ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen, der han særlig arbeider med erstatningsrett og rettsteori. Han har i mange år vært ansvarlig for kurset erstatningsrett ved fakultetet.

Peter Lødrup (1932–2010) var professor i rettsvitenskap ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Han arbeidet i en årrekke med erstatningsrettslige, familierettslige og arverettslige spørsmål, og har utgitt flere bøker innenfor disse rettsområdene.