Organisering i en verden i bevegelse (Ebok)

Forfatter:

Tor Hernes

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 258
Illustratør: Olsen, Ove
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 3.83 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202633554
Kategori: Organisasjon og ledelse
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Organisering i en verden i bevegelse

Organisering i en verden i bevegelse tar leseren med inn i organiseringens verden, hvor organisatoriske hendelser, dramaer, suksesser og relasjoner reelt utspiller seg. Bokens ståsted er et prosess- og praksisperspektiv, noe som gir forståelse av den faktiske dynamikk og kompleksitet som preger organisasjoner. Den gir dermed et «bottom-up»-syn på organisering og organisasjoner.

  • Første del omhandler bokens filosofiske og analytiske grunnlag, og prosessfilosofi og pragmatisme.
  • Andre del presenterer et teoretisk rammeverk som gjør det mulig å forstå organiseringsprosesser.
  • Tredje del knytter organisering opp mot utvalgte organisasjonsteoretiske begreper, som for eksempel læring, endring, strategi, makt, struktur og kultur og identitet.
  • Fjerde del beskriver hvordan organiseringsprosesser studeres og analyseres, og hvordan oppgaver kan skrives.
  • Hver del avsluttes med foreslåtte øvelser og spørsmål.
Organisering i en verden i bevegelse er skrevet spesielt for studenter innen organisasjons- og ledelsesfag, men vil også være nyttig for ledere, konsulenter og andre som er opptatt av å bedre forstå strategi og endring fra et prosessperspektiv.

E-boken tilsvarer 1. trykte utgave, Oslo: Cappelen Damm, 2016.

Til toppen

Andre utgaver

Forfatter(e)

Tor Hernes er professor i organisasjonsteori ved Copenhagen Business School og professor II ved Høgskolen i Sør-Øst Norge. Han har en omfattende internasjonal publisering og har særlig bidratt til utviklingen av det som kalles prosessperspektivet innen organisasjonsteorien. I 2014 kom hans monografi A Prosess Theory of Organization ut på Oxford University Press (OUP). Han er også en av redaktørene for The Oxford Handbook of Process Philosophy & Organization Studies, OUP 2014. Hernes ble tildelt Nettverk for organisasjonsforskning i Norges ærespris for 2014, og han vant Academy of Management's George R. Terry Book Award 2015 for boken A Process Theory of Organizations.