Natur 1 (Heftet)

Barn opplever naturen

Forfatter:

Hjørdis H.K. Bakke

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202567019
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Natur, helse og bevegelse og Barnehagelærerutdanning
Fag: Natur, helse og bevegelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Natur 1

Natur 1. Barn opplever naturen gir en grunnleggende fagkunnskap innen biologi, økologi og evolusjon og har blant annet en innføring i begrepene biologisk mangfold og bærekraftig utvikling. Boka inneholder beskrivelser og bilder av mange vanlige planter og dyr i norsk natur. Den har i tillegg forslag til turer og aktiviteter som kan gjennomføres i barnehagenes nærområde. Det er tur- og aktivitetsforslag for alle årstider, både inne og ute.

Boka dekker deler av naturfaget i barnehagelærerutdanningen og er knyttet til fagområdet Natur, miljø og teknikk i rammeplanen for barnehagen. Målgruppen for boka er barnehagelærerstudenter, barnehagelærere og andre som arbeider i barnehagen.

Boka har nettressurser, www.naturhelsebevegelse.cappelendamm.no

Til toppen

Andre aktuelle titler

 • Natur 2

  Barn utforsker naturfenomener

  Hjørdis H.K. Bakke

  Heftet
 • Helse

  Forebyggende helsearbeid i barnehagen

  Rolv Lundheim

  Heftet
Forfatter(e)
Hjørdis H.K. Bakke er førstelektor på Dronning Mauds Minne Høgskole med cand.scient-grad i økologi fra AVH (nå NTNU) i Trondheim. Bakke har undervist på grunn- og videreutdanning i barnehagelærerutdanningen, og har i tillegg holdt en rekke kurs om naturfag og naturfagets plass i barnehagen. Hun har også undervisningserfaring fra videregående skole innen naturfag og biologi.