Matematikk for økonomi og finans. Oppgaver og løsningsforslag (Heftet)

Forfatter:

Eivind Eriksen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 262
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202536220
Kategori: Finans , Matematikk og statistikk , Matematikk, realfag og teknologi og Metodefag
Fag: Finans, Matematikk og statistikk, Matematikk, realfag og teknologi, Metodefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Matematikk for økonomi og finans. Oppgaver og løsningsforslag

Matematikk for økonomi og finans. Oppgaver og løsninger er en hjelper for læreboken Matematikk for økonomi og finans, og inneholder fullstendige løsninger til alle oppgaver i læreboken. Løsningene er utførlige og pedagogisk lagt opp, og følger hovedtemaene i læreboken:

  • Finansmatematikk
  • Likninger og ulikheter
  • Funksjoner og grafer
  • Derivasjon
  • Integrasjon
  • Lineære likningssystemer og matriser
  • Funksjoner i flere variabler

Denne boken inneholder også supplerende oppgaver med fullstendige løsninger, blant annet oppsummerende oppgaver for de viktigste av temaene ovenfor, og også eksamensoppgaver. Boken inneholder dessuten praktiske tips når det gjelder bruk av kalkulator og andre hjelpemidler.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Eivind Eriksen er professor ved institutt for samfunnsøkonomi på Handelshøyskolen BI, der han underviser i matematikk ved bachelor-, master- og ph.d.-programmene. Han har doktorgrad i matematikk fra Universitetet i Oslo 2000. Hans forskning er innen algebra, algebraisk geometri og deformasjonsteori. Eriksen har vitenskapelig publisering i en rekke internasjonale fagtidsskrifter. Han er medforfatter på forskningsmonografien Noncommutative Deformation Theory (2017), og forfatter av flere lærebøker i matematikk, inkludert Matematikk for økonomi og finans (2016). Eriksen mottok i 2020 prisen for beste foreleser på BI.