Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm

Mat og helse 8-10 frå Cappelen Damm Grunnbok (Innbundet)

Serie: Mat og helse 8-10 2020 

Forfatter:

Gunn Helene Arsky, Cathrine Borchsenius, Cathrine Fulland og Ranveig Hammeren

Forfatter: , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Nynorsk
Serie:
ISBN: 9788202684075
Kategori: Mat og helse
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Mat og helse
Nivå: 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Mat og helse 8-10 frå Cappelen Damm Grunnbok

Grunnboka har beskrivelser av redskap og teknikker du bruker på kjøkkenet og tekster og oppskrifter som gjør elevene kjent med egen og andres kultur. I tillegg har den bevisstgjørende tekster om miljø og klima, ulike typer kostråd og matsikkerhet. Til hvert kapittel er det øvingsoppgaver, refleksjonsoppgaver og praktiske oppgaver.

Til toppen

Forfatter(e)

Arsky er utdannet ernæringsfysiolog (cand.scient.) fra Universitetet i Oslo. Hun har utgitt et titall bøker om helse og ernæring og er fast skribent i Hjemmet Helse. I tillegg holder hun fermenteringskurs og kostholdsforedrag rundt om i landet. Gunn Helene underviser også på lærerutdanningen i mat og helse-faget.

Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog med en mastergrad i klinisk ernæring fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Cathrine jobber med ernæringsformidling og er gründer av bramat.no og sunnogsprek.no. I tillegg jobber hun som konsulent, og skriver lærebøker og andre bøker om kosthold, vekt og helse.

Cathrine Fulland har hovedfag i ernærings-, helse- og miljøfag fra Høgskolen i Akershus i samarbeid med Folkehelseinstituttet. Hun jobber i dag som faglærer i mat og helse og naturfag ved Smestad skole i Oslo. Cathrine har vært nestleder for Landslaget for mat og helse i skolen og har jobbet for Utdanningsdirektoratet i flere prosjekter, bl.a. med å lede læreplangruppa i mat og helse til fagfornyelsen.

Ranveig Hammeren er adjunkt. Hun har jobbet i Pedagogisk veiledningstjeneste i Sørum og jobber i dag som faglærer i norsk, KRLE og mat og helse på Bingsfoss ungdomsskole i Sørum kommune. Ranveig er MOT-coach på egen skole og veileder for PPU-studenter ved Universitetet i Oslo.

Bøker i serien
Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm
Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm er skrevet til ny læreplan i mat og helse til fagfornyelsen og er en revisjon av Mat og helse-boka 8-10.