Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm

Fag: Mat og helse
Nivå: 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn
Læreplan: Fagfornyelsen
Om læreverket Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm

Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm er skrevet til ny læreplan i mat og helse til fagfornyelsen og er en revisjon av Mat og helse-boka 8-10.

Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm gir elevene trygghet til å ta i bruk og eksperimentere med redskaper og matlagingsteknikker som gjør at de kan lage god, sunn og bærekraftig mat, med minst mulig matsvinn. De vil også lære hvordan de kan bruke sansene i matlagingen. Det skal gjøre dem i stand til å eksperimentere med matlagingen og lage sin egen vri på oppskrifter, men de skal også kunne vurdere kvaliteten på ulike matvarer, og om de fremdeles er spiselige selv om "Best før"-datoen sier noe annet.

Læreverket har en tydelig struktur som er bygd rundt matvaregruppene i kostsirkelen og som følger helsemyndighetenes kostråd. Elevene får hjelp til å vurdere kostholdsråd fra mer eller mindre seriøse kilder, for eksempel influensere.

Bak Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm står det sterke fagfolk, og forfatterteamet er satt sammen av to ernæringsfysiologer og to lærere.


KOMPONENTER I LÆREVERKET

Mat og helse 8-10 Grunnbok (i salg)
Mat og helse 8-10 Lærerveiledning (i salg)
Mat og helse 8-10 Digital lærerressurs (i salg)


Skolen fra Cappelen Damm – vår nye digitale tjeneste

Vil du arbeide litt digitalt, ganske digitalt eller helt digitalt?

Med Skolen fra Cappelen Damm er det opp til deg. Innholdet i tjenesten har en tydelig struktur med årsplan for det enkelte trinn. Lærestoffet formidles i læringsstier som inneholder film, podkast, lydbøker, spill, reportasjer, tekster og oppgaver. Fleksible lisensmodeller gjør det mulig å bruke og betale for det dere trenger.

Mat og helse for ungdomstrinnet inngår i totalpakken.

Til toppen

Forfatter(e)

er utdannet ernæringsfysiolog (cand.scient.) fra Universitetet i Oslo. Hun har utgitt et titall bøker om helse og ernæring og er fast skribent i Hjemmet Helse. I tillegg holder hun fermenteringskurs og kostholdsforedrag rundt om i landet. Gunn Helene underviser også på lærerutdanningen i mat og helse-faget.

Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog med en mastergrad i klinisk ernæring fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Cathrine jobber med ernæringsformidling og er gründer av bramat.no og sunnogsprek.no. I tillegg jobber hun som konsulent, og skriver lærebøker og andre bøker om kosthold, vekt og helse.

Ranveig Hammeren er adjunkt. Hun har jobbet i Pedagogisk veiledningstjeneste i Sørum og jobber i dag som faglærer i norsk, KRLE og mat og helse på Bingsfoss ungdomsskole i Sørum kommune. Ranveig er MOT-coach på egen skole og veileder for PPU-studenter ved Universitetet i Oslo.

Cathrine Fulland har hovedfag i ernærings-, helse- og miljøfag fra Høgskolen i Akershus i samarbeid med Folkehelseinstituttet. Hun jobber i dag som faglærer i mat og helse og naturfag ved Smestad skole i Oslo. Cathrine har vært nestleder for Landslaget for mat og helse i skolen og har jobbet for Utdanningsdirektoratet i flere prosjekter, bl.a. med å lede læreplangruppa i mat og helse til fagfornyelsen.

Titler/bestilling