Malala - Hvordan én jente tok opp kampen for utdanning og forandret verden (Fleksibind)

Versjon for unge

«Jeg var ikke lei meg. Jeg var ikke redd. Jeg bare tenkte: Det spiller ingen rolle hvordan jeg ser ut. Jeg er i live. Jeg var takknemlig.» Malala

Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: I am Malala
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN: 9788202455156
Alder: 12 - 16
Om utgivelsen Malala - Hvordan én jente tok opp kampen for utdanning og forandret verden

Jeg er Malala, og dette er historien min.
Malala Yousafzai var ti år da Taliban tok kontroll over hjemstedet hennes. Det fredelige området ble forvandlet av terrorisme. Malala sto opp for det hun mener, og mistet nesten livet sitt for dette. Hun ble skutt på skolebussen. Malalas historie vil få deg til å tro på håp, sannhet, mirakler og muligheten for at en person - en ung person - kan skape store forandringer.

Til toppen

Presse Malala - Hvordan én jente tok opp kampen for utdanning og forandret verden

"Det er en gripende historie, godt egnet for unge lesere. [...] Boka forteller historien greit og tydelig, og den er ikke noe entydig partsinnlegg. [...] slik vi møter Malala her, er det ikke vestliggjøring som er hennes mål, men en sunn, framtidsrettet, opplyst kultur med respekt for tradisjoner og islam. Boka er en fin korreksjon til det ensidige inntrykk mange her i vesten får av islam som en ubehjelpelig bakstreversk religion, et inntrykk som stadig hamres ut av fremmedfiendene blant oss."

Jon Rognlien, Dagbladet

Til toppen