Malala Yousafzai
© Foto: Wikipedia

Malala Yousafzai

Malala Yousafzai, utdanningsaktivist fra Swat-dalen, Pakistan, ble offentlig kjent da hun begynte å skrive for BBC Urdu om livet under Taliban. Under pseudonymet Gul Makai skrev hun ofte om sin families kamp for jenters rett til utdanning. I oktober 2012 ble Malala et mål for Taliban og ble skutt i hodet på vei hjem fra skolen med buss. Utrolig nok overlevde hun attentatet og fortsatte sin kampanje for utdanning. For sitt mot og forsvar av rettigheter ble hun tilkjent Pakistans nasjonale fredspris 2011 og har mottatt en rekke andre æresbevisninger. Hun er den yngste person noensinne til å bli nominert til Nobels fredspris. Gjennom sitt fond fortsetter Malala å arbeide for alle barns rett til utdanning.

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

Språk/målform

Anmeldelser

"Det er en gripende historie, godt egnet for unge lesere. [...] Boka forteller historien greit og tydelig, og den er ikke noe entydig partsinnlegg. [...] slik vi møter Malala her, er det ikke vestliggjøring som er hennes mål, men en sunn, framtidsrettet, opplyst kultur med respekt for tradisjoner og islam. Boka er en fin korreksjon til det ensidige inntrykk mange her i vesten får av islam som en ubehjelpelig bakstreversk religion, et inntrykk som stadig hamres ut av fremmedfiendene blant oss."

Jon Rognlien, DagbladetMalala - Hvordan én jente tok opp kampen for utdanning og forandret verden

"Malala er en god forteller, som skriver varmt om det hverdagslige, reflektert om samfunnsspørsmål, og engasjert om verdiene hun kjemper for."

Sten Inge Jørgensen, VG

"Malalas historie er en historie om en fritenker. Den følger en kjent dramaturgi: Harmoni, en fiende truer harmonien, kamp mot undertrykkerne og seier. Malala vant verdens øre. Men kampen pågår fortsatt. Hun vil vekke alles samvittighet, og leseren av denne boken vil en gang for alle forstå viktigheten av retten til utdanning."

Eskil Skjeldal, Vårt land

"Et sterkt vitnesbyrd fra en modig jente. [...] Jeg er Malala er en bok som fortjener å bli lest, av mange."

Shoaib Sultan, Minerva