Luftforsvarets historie fortalt gjennom 75 gjenstander (Fleksibind)

Forfatter:

Harald Høiback og Ole Jørgen Maaø

Forfatter: og
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 360
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202653965
Kategori: Statsvitenskap , Historie og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Luftforsvarets historie fortalt gjennom 75 gjenstander

Luftforsvarets historie fortalt gjennom 75 gjenstander er en annerledes og langt mer underholdende jubileumsbok enn vi er vant til. Gjennom å ta utgangspunkt i 75 ulike gjenstander og fenomener kaster ikke boka bare lys over Luftforsvarets 75 år som selvstendig forsvarsgren, men også over et norsk etterkrigssamfunn i stor endring.

Gjenstandene som er valgt ut, er store og små, konkrete og abstrakte, vakre eller helt alminnelige. Til sammen forteller de om hverdag og fest, om opp- og nedturer, om tragedier og triumfer. Enhver som har hatt tilknytning til, eller befatning med Luftforsvaret eller med det norske samfunnet for den del, vil nikke gjenkjennende til mye av det som beskrives i boka. Noen overraskelser dukker også garantert opp.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Luftforsvarets historie fortalt gjennom 75 gjenstander

Avslappet tillegg til en ny sjanger 09.03.2020

«En av de større utfordringene historikere møter i dag er å gjøre historie tilgjengelig for allmennheten på en mer håndfast måte enn bare å skrive vegger med tekst basert på et veldig akademisk vokabular og publisere det. Historiebøker kan til tider bli akkurat det, altså tekst på tekst med et språk som er forbeholdt de med mange år i akademia. I boken Luftforsvarets historie fortalt gjennom 75 gjenstander tar Harald Høiback og Ole Jørgen Maaø et steg for å gjøre historie litt mer tilgjengelig for alle.»Svein-Olav Kaurin, Fortid - Studentenes historietidsskriftLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Harald Høiback er oberstløytnant, professor og nestkommanderende ved Forsvarets museer. Ved siden av sin militære utdannelse har han en mastergrad i historie fra University of Glasgow og en doktorgrad i filosofi fra Universitetet i Oslo.

Ole Jørgen Maaø er historiker og førsteamanuensis ved Luftkrigsskolen i Trondheim. Han har en mastergrad i historie fra Universitet i Glasgow og en doktorgrad i samme fag fra NTNU. Maaø er tidligere offiser i Luftforsvaret med nesten tyve års tjeneste i uniform.