Livsfarlig ledelse (Innbundet)

Forstå de psykologiske mekanismene som styrer arbeidslivet

Forfatter:

Christian Ørsted

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 164
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Livsfarlig ledelse. Forstå de psykologiske mekanismer, der styrer dit arbejdsliv
Oversatt av: Engetrøen, Ragnhild
ISBN: 9788202498221
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Etikk og Organisasjon og ledelse
Fag: Etikk, Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Livsfarlig ledelse

Det snakkes og skrives så mye om ledelse og ledere. Og hvor viktig det er med god ledelse, teamwork og endringsvilje. Vår økende kunnskap om ledelsesprinsipper og hva som motiverer mennesker har utvilsom økt vår effektivitet og ført til stor velstandsvekst. Men det har også ført med seg negative konsekvenser. Utbrenthet og stress rammer svært mange mennesker og mange faller ut av et arbeidsliv der effektivitetsjaget er stort.

Christian Ørsted viser i denne boken hvorfor moderne ledelse kan være livsfarlig ledelse. Han avdekker mytene om motivasjon, anerkjennelse, personlig utvikling og teamwork. Livsfarlig ledelse viser hvorfor slike myter kan føre folk over kanten, hvor de setter moral og helse over styr for å nå mål og deadlines, og hvorfor 37-timers uken er en illusjon.

Ledelse som fagfelt har vokst enormt de siste hundre årene. Forskningen har gitt oss mye kunnskap. Men gapet mellom det vi vet fra forskning og det som skjer i praksis er ofte stort. Troen på ledelse er både en ideologi og en blomstrende konsulentindustri. Det er motebølger som kommer og går. Ledelse er uløselig knyttet til spørsmål om makt og status. Ledelse berører oss alle og det er alt for viktig til å overlate bare til ledere.

Cathrine Moestue har skrevet forordet til den norske utgaven samt bidratt med tilrettelegging for norske forhold. Moestue er organisasjonspsykolog og jobber som høyskolelektor ved Markedshøyskolen.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Sagt om boka

«Christian Ørsted har skrevet en nyttig, tydelig og meget velplassert bok om hvordan ledelse kan være livsfarlig. Boka er en betimelig advarsel til alle som lar seg rive med av motebølger og feberhet retorikk i organisasjon og ledelse. Den er lettfattelig og engasjerende. Noen vil kalle den en smule dramatisk, men den er neppe mer dramatisk enn hjernevaskingen som den argumenterer mot.»
Jan Ketil Arnulf, Professor i Ledelse ved Handelshøyskolen BI.

Til toppen

Presse Livsfarlig ledelse
Forfatter(e)
Christian Ørsted er ledelsesrådgiver, foredragsholder og forfatter. Hvert år utdanner han hundrevis av ledere, konsulenter og prosjektledere på sine kurs i ledelse, forretningsutvikling og organisasjonspsykologi. Han har også vært rådgiver for danske og internasjonale virksomheter og organisasjoner, og for dette arbeidet har han mottatt en rekke priser, deriblant en bronseløve i Cannes. Ørsted er i tillegg kjent som ledelsesekspert fra bl.a. de danske tv-programmene DR2 Deadline, Aftenshowet og Dagbladet Børsen.