Elin Angelo (PhD) is professor of music education at Norwegian University of Science and Technology (NTNU), Department of Teacher Education/Department of Music, and visiting professor at Nord University,Faculty of Education and Arts. Her research interests include music teacher education, higher music educationand music and art school-related research. Further information: https://www.ntnu.edu/employees/elin.angelo
Jorunn Spord Borgen er professor ved Universitetet i Sørøst-Norge, Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap. Hun har bakgrunn som faglærer i forming, har kunstfaglig utdanning fra Statens håndverks- og kunstindustriskole, hovedfag i forming og humanistisk doktorgrad. Hennes forskningsinteresse er tverrfaglig og omfatter utdanningsvitenskapelige og kulturteoretiske perspektiver på forståelse av ulike kunnskapsformer i kunstfagene og de praktiske og estetiske skolefagene. Hun har lang erfaring som lærerutdanner og som forsker ved Nordisk institutt for studier av innnovasjon, forskning og utdanning (NIFU), der hun har gjennomført en rekke forskningsprosjekter, evalueringer og analyser innenfor kunst- og kulturformidling for barn og unge, grunnopplæringen, høyere utdanning, utdanningspolitikk og forskningspolitikk.
Solveig Christensen er rådgiver i Studie- og FoU-seksjonen ved Norges musikkhøgskole (NMH), og avla i 2013 doktorgrad med avhandlingen Kirkemusker, kall og profesjon. Hennes kompetanseområder er utdannings- og profesjonsforskning i musikk, høyskolepedagogisk forskning og forskningsformidling. Hun arbeider som koordinator for ph.d.-utdanningen ved NMH. Christensen har musikkfaglig, administrativ og pedagogisk utdanning, og har lang erfaring med både undervisning, studieveiledning og administrasjon.
Ingvild Digranes er førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akerhus, institutt for estetiske fag, og styreleder for Kunst og design i skolen. Hennes fagområder er skole og demokrati, brukermedvirkning i design, lærerprofesjonalitet og design- og kunstdidaktikk. I sin doktoravhandling fra 2009 med tittelen Den Kulturelle skulesekken. Narratives and myths of educational practice in DKS projects within the subject Art and Crafts, diskuterer hun hvordan ulike verdisett knyttet til innholdsvalg og kvalitetsdommer i undervisning blir aktivisert i møte mellom lærere og kunstnere. Digranes har tidligere bakgrunn som lærer i grunnskolen og har vært medforfatter i en rekke publikasjoner.
Anne Berit Emstad (PhD) is professor in educational leadership, and a innovation manager at Norwegian University of Science and Technology (NTNU), Department of Teacher Education. The Innovation Manager’s most important responsibility is to realize more of the innovation potential in research and research collaboration. Emstads research interests includes educational leadership, leadership by learning, leading teachers learning, school development, schoolbased evaluation, newly educated teachers, and music and art school-related research. Further information: https://www.ntnu.edu/employees/anne.emstad
Leif Hernes er professor i drama ved Høgskolen i Oslo og Akerhus, Institutt for barnehagelærerutdanning. Han har bakgrunn som danser, pedagog og førskolelærer, og som koreograf i Dansdesign med en rekke produksjoner for scene, film og fjernsyn. Hernes har arbeidet med flere kunstprosjekter for barn, og skrevet og medvirket i en rekke bøker og artikler om kunst, dans og teater – mange med tema om kunst og barn.
Bjarne Isaksen er førstelektor i musikkpedagogikk ved Det kunstfaglige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet. Isaksen har mange års erfaring fra undervisning i høyere utdanning og fra videregående skole og kulturskole. Han er opptatt av forholdet mellom individet og opplæringen, og har gjennomført en rekke ulike FoU-prosjekter knyttet til tematikken. Publisering inkluderer både lærebøker, artikler og kapitler.
Signe Kalsnes er førstelektor i musikkpedagogikk og musikkformidling ved Norges musikkhøgskole. Hun er utdannet musiker og musikkpedagog og har undervisningserfaring fra kulturskole og høyere musikkutdanning. Kalsnes ledet læreplangruppen for musikk i grunnskolen (Kunnskapsløftet), utarbeidet grunnlagsdokumentet Skapende læring. Strategi for kunst og kultur i opplæringen 2007–2010 for Utdanningsdirektoratet, og var initiativtaker til 4-årig faglærerutdanning i praktiske og estetiske fag. Hun har deltatt i en rekke utvalg og faglige nettverk, som Referansegruppa for Den Kulturelle skolesekken og Nasjonalt råd for lærerutdanning, og er styreleder for SEF – Samarbeidsforum for estetiske fag. Kalsnes har publisert artikler og kapitler i bokprosjekter og vært medredaktør og forfatter i antologien Musikkpedagogiske utfordringer (2004).
Liv Merete Nielsen er professor ved Høgskolen i Oslo og Akerhus, institutt for estetiske fag, og professor II ved Høgskolen i Sørøst-Norge. I tillegg leder hun forskningsprosjektet DESIGN LITERACY og forskernettverket DesignDialog. I forbindelse med utviklingen av læreplaner for Kunnskapsløftet, ledet hun læreplangruppa for Kunst og håndverk i grunnskolen, og var medlem i tilsvarende læreplangruppe i L97. Nielsen har også har hatt en rekke ulike verv, blant annet i interesseorganisasjonen Kunst og design i skolen. Hun har bakgrunn som tegnelærer og har undervist i tegning og bildemedia i videregående opplæring. Nielsen har utgitt og vært medforfatter i en rekke bøker og artikler, deriblant Fagdidaktikk for Kunst og håndverk – i går, i dag, i morgen (2009).
Anders Rønningen er førsteamanuensis i musikkpedagogikk ved Universitetet i Sørøst-Norge, og FoU-leder for Norsk kulturskoleråd. Han skrev sin ph.d.-avhandling Det etniske steget om perspektiver på kulturelt mangfold i norske lærebøker i musikk for ungdomsskolen i 2015. Han har jobbet mye med musikk(undervisning), inkludering og kulturelt mangfold og har bodd og arbeidet åtte år på Madagaskar. Han er også utøvende komponist, og musiker – blant annet på bambusharpen valiha.
Lise Vikan Sandvik er førsteamanuensis i fremmedspråkdidaktikk og nestleder for utdanning ved Program for lærerutdanning, NTNU. Sandviks interessefelt er hovedsakelig rettet mot områdene skriving, vurdering for læring, utdanningsforskning og utvikling av læreres vurderingskompetanse. Hun har skrevet en avhandling om vurderingskultur i grunnskolens tyskundervisning (2011), og har publisert flere artikler og bokkapitler om læringsledelse, skriving og vurdering. Sandvik er forsker i det fireårige Udir-finansierte forskningsprosjektet Forskning på individuell vurdering i skolen (FIVIS) og har vært redaktør for rapportene i prosjektet. Sandvik har flere års erfaring som lærer i ungdomsskole og videregående skole.
Morten Sæther er førstelektor ved seksjon for musikk ved Dronning Mauds Minne Høgskole. I tillegg har han utdanning innen spesialpedagogikk og drama. Han har skrevet flere bøker om musikk og pedagogikk. Sæther har holdt en rekke kurs for ansatte i skole og barnehage og har hatt innlegg på konferanser i inn- og utland. Han har i mange år vært engasjert i barnehageutvikling og utdanningsprosjekter i det sørlige Afrika. I tillegg til lang undervisningserfaring ved DMMH, har han erfaring fra kulturskole og barneskole og fra frivillig musikkliv i Trondheim.
Øivind Varkøy er professor i musikkpedagogikk og musikkvitenskap, med doktorgrad i musikkvitenskap fra Universitet i Oslo (2001). Han er ansatt ved Norges musikkhøgskole, og er også professor II ved lærerutdanningen på OsloMet. Han har publisert en lang rekke artikler, bøker og antologier innenfor musikkpedagogisk filosofi og musikkfilosofi, nasjonalt og internasjonalt. Senere utgivelser på norsk er Musikk – dannelse og eksistens (Cappelen Damm Akademisk, 2017) og Musikkfilosofiske tekster (sammen med Henrik Holm, Cappelen Damm Akademisk, 2020). Varkøy er en av redaktørene for SEGL – Katolsk årsskrift for religion og samfunn. Han er også komponist, og står blant annet bak CD-utgivelser med Morten Harket og Solveig Slettahjell.
Tone Pernille Østern, ph.d. (Dr. of Arts in dance), er dansekunstner/koreograf på det frie scenekunstfeltet og førsteamanuensis i kunstfagdidaktikk ved Program for lærerutdanning, NTNU. Hennes doktorgrad i dansekunst er fra Teaterhögskolan i Helsingfors (nå en del av University of the Arts Helsinki). År 2011 var hun skapende fylkeskunstner i Sør-Trøndelag fylkeskommune. Hun har lang fartstid som frilanskoreograf og dansepedagog i det profesjonelle og frivillige kulturlivet, samt i ulike skoleslag. Fra 2010 er hun faggruppeleder i kunstfag, mediefag og idrett ved Program for lærerutdanning, der hun også er fagansvarlig for mastergraden i kunstfagdidaktikk. For Østerns kunstneriske virke, se www.dance-company.no og www.danselaboratoriet.no.