Kommentarbok til offentleglova (Heftet)

Forfatter:

Nils E. Øy

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202405847
Kategori: Journalistikk og mediefag , Forfatnings- og forvaltningsrett , Journalistikk , Juridiske fag , Mediefag og Kommentarutgaver
Fag: Forfatnings- og forvaltningsrett, Journalistikk, Kommentarutgaver, Mediefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kommentarbok til offentleglova

Med overbevisende innsikt i og kunnskap om offentleglova, hva den handler om og hvordan den skal tolkes, leverer Nils E. Øy en viktig kommentarbok om praktisk bruk av loven. Boken henvender seg til alle som ønsker innsyn i offentlig virksomhet, og også til dem som skal ta stilling til krav om innsyn.

Boken er spesielt viktig for journalister, som ofte kommer ut for saker de trenger innsyn i og der kunnskap om offentleglova er avgjørende for jobben som skal gjøres.

Tolkningen av lovene blir underbygget av en rekke konkrete kommentarer og avgjørelser fra Sivilombudsmannen, fylkesmenn, departementer og andre.

I tillegg til selve offentleglova med forskrifter inneholder boken en oversikt over innsynsretter i andre lover og rett til innsyn i privat virksomhet. Alt supplert av et detaljert og fyldig stikkordregister.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Kommentarbok til offentleglova

«Boken gir en god oversikt over offentleglova og prinsippene bak den, og mange praktiske tips om hvordan man kan bruke loven best mulig. Den er et verdifullt tilskudd til litteraturen, og et viktig hjelpemiddel til å få folk til å bruke offentleglova mer.»

Morten Holmboe, Nordisk Tidsskrift for Kriminalvidenskab 2016

Til toppen

Forfatter(e)

Nils E. Øy er tidligere generalsekretær i Norsk Redaktørforening (1996-2013) og høgskoledosent II i journalistikk ved Høgskolen i Volda (1992-2017). Han har skrevet flere bøker om journalistikk og om lokalhistorie. Han er styreleder i Dagbladets Stiftelse og i Stiftelsen Fredriksstad Blad.