Medierett for journalister (Heftet)

Forfatter:

Nils E. Øy

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 480
Forlag: IJ-forlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788271473600
Kategori: Journalistikk og Mediefag
Fag: Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Medierett for journalister

Medierett for journalister gir et viktig og interessant innblikk i medierett og i den rettslige verdenen som omgir medienes redaksjonelle og journalistiske virksomhet.

Forfatteren beskriver hvordan myndigheter, næringsliv, organisasjonsliv og allmennhet kan forholde seg rettslig til mediene, og hvordan medienes eget klagesystem fungerer. I tillegg blir rettsordenen i medieverdenen, slik journalister og redaktører i praksis møter den, grundig belyst med saker som har vært behandlet i klageinstanser, i retten og i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Boka tar også opp emner som informasjonsfrihet og medieansvar, journalistisk research og publiseringsrammer. Den dekker behovet for en lærebok innen feltet og kan brukes som oppslagsbok i praktisk journalistisk arbeid, samtidig som den har sideblikk til etikken. Den vil også være av interesse for alle som er opptatt av eller jobber med pressejuss.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Nils E. Øy er tidligere generalsekretær i Norsk Redaktørforening (1996-2013) og høgskoledosent II i journalistikk ved Høgskolen i Volda (1992-2017). Han har skrevet flere bøker om journalistikk og om lokalhistorie. Han er styreleder i Dagbladets Stiftelse og i Stiftelsen Fredriksstad Blad.